• ProfiFruit 2018
  • 09.03.2018. 16:20

Otvoren ProfiFruit 2018 u Beogradu - sajam voćarskih tehnologija

Danas je u kongresnom centru BELEXPO na Novom Beogradu otvoren prvi sajam voćarskih tehnologija ProfiFruit 2018, u sklopu kog se odvija i konferencija.

Foto: Vedran Stapić
  • 133
  • 17
  • 0

Već prvoga dana ProfiFruit je opravdao svoju ulogu. Oko 1.000 voćara stiglo je na ovaj događaj na Novom Beogradu u BELEXPO Centru, a na raspolaganju su imali oko 30 izlagača i 10 različitih tema konferencije.

Ambasade Holandije i Poljske dale su podršku otvaranju događaja, sa ciljem budućih zajedničkih aktivnosti sa voćarima na tržištu Srbije.

Bilo je tu govora o korišćenju EU novca za finansiranje investicija u voćarstvu, ali i brojnih iskustava s apsekta proizvodnje, sa naglaskom prvog dana na krušku i jabuku.

Domaćin skupa Adam Paradovski (Paradowski) dao je pregled evropskog tržišta jabuke, dok je profesor dr Zoran Keserović uporedio domaća i strana iskustva u izboru sortimenta ove voćne vrste.

Zanimljivo je bilo i izlaganje Jadranke Aleksić, koja je ispred Bayera aktuelizovala pitanja zaštite jabuke od ekonomski najznačajnijih štetočina.

Bilo je i drugih korisnih tema za okupljene voćare, koji su konferenciju posetili u velikom broju. Samo preko interneta više od 700 voćara zatražilo je svoju ulaznicu za ProfiFruit. Utisak je da su upravo predavanja privukla najviše pažnje posetilaca,  što jasno oslikava aktuelnost tema i kompetanciju govornika, kojima je uspešno rukovodio profesor Keserović.

Prve utiske konferencije možete pogledati putem galerije u nastavku.


Foto prilog


Tagovi

ProfiFruit Beograd Voćarstvo Sajam Konferencija


Autor

Vedran Stapić

Više [+]

Vedran je jedan od osnivača Agrokluba. Vlasnik SLinka, bavi se organizacijom, razvojem novih proizvoda i rešenja, a s vremena na vreme, u trenucima inspiracije, nešto i napiše. :)


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Medu mladog pčelara Dušana Stanojevića i njegovog oca Momira iz Jastrebca, kod Bujanovca, proizvedenog na 800 metara nadmorske visine u ekološki čistoj sredini niko ne može da odoli.