Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Klimatske promene
  • 30.11.2015. 14:00

Počeo samit o klimi u Parizu

Danas je u Parizu počeo Samit o klimi na kojem učestvuje više od 150 šefova država i drugih lidera.

  • 38
  • 1
  • 0

Francuski predsednik Fransoa Oland pozvao je danas na početku samita o klimi u Parizu da se postigne snažan, obavezujući sporazum o borbi protiv klimatskih promena.

Oland je u obraćanju svetskim liderima povezao borbu protiv klimatskih promena i globalnog otopljavanja s borbom protiv terorizma. "Borba protiv terorizma i borba protiv klimatskih promena su dva najveća globalna izazova s kojima se moramo suočiti", rekao je francuski predsednik.

Oland je rekao da će čvrst sporazum za borbu protiv globalnog otopljavanja obezbediti mir budućim generacijama i smanjiti priliv izbeglica koje beže pred ekstremnim vremenom. "Ulog ove klimatske konferencije je mir", rekao je Oland na početku dvonedeljnih pregovora i pozvao na "duboku promenu" u odnosu ljudi prema resursima i planeti. Takođe je naglasio da nijedna konferencija nije okupila toliko mnogo lidera iz tolikog broja zemalja, ali nikada ranije međunarodni ulog nije bio toliko visok.

Organizatori navode da je više od 150 šefova država i drugih lidera došlo na pregovore koji su danas počeli u Buržeu kod Pariza. Portparol agencije UN za klimu Nikolas Nutal rekao je da je današnji skup najveće okupljanje svetskih lidera u jednom danu. Na generalnom zasedanju Generalne skupštine se takođe okupljaju svetski lideri, ali se taj događaj proteže kroz nekoliko dana.


Izvori

beta.rs


Tagovi

Klimatske promene Francuska Pariz Nikolas Nutal Šefovi država Samit o klimi Fransoa Oland Generalna skupština Lideri

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sve lepote dunjinog cveta