Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Europom
  • 08.06.2017. 19:15

Pokažite svoje stare sorte voća u Češkoj

Prestižna evropska izložba voća "Europom" biće održana od 5. do 8. oktobra 2017. u gradu Olomouc u Češkoj republici. Glavni cilj je da promoviše i podrži raznolikost vrsta voća, odnosno stare autohtone sorte, njihovo očuvanje i korištenje.

Foto: Europom
  • 488
  • 23
  • 0

Prestižna evropska izložba voća "Europom" biće održana od 5. do 8. oktobra 2017. u gradu Olomouc u Češkoj republici. Za sada su učestvovanje potvrdili izlagači iz Engleske, Irske, Francuske, Belgije, Luksemburga, Holandije, Nemačke, Austrije, Mađarske, Slovačke, Poljske i Švedske.

Organizatori bi, kako kažu, voleli da su zastupljene i zemlje Balkana - Srbija, Slovenija, Hrvatska, ali i Rumunija i Bugarska.

Međunarodna izložba tradicionalnog voća "Europom" u Češkoj

Glavni cilj da se promoviše i podrži raznolikost vrsta voća, odnosno stare autohtone sorte, njihovo očuvanje i korištenje. Organizator je Češki vrtlarski savez (Český zahrádkářský svaz) koji ove godine slavi 60. godišnjicu postojanja.

Prijave su moguće do 15. juna 2017. U prilogu pronađite obavezni Prijavni obrazac, koji za Balkan ima produženi rok, popunite i pošaljite na: info@europom2017.cz. Organizator udruženjima nudi subvenciju troškova za put.

Europom predstavlja nacionalne uzgajivače, čiji je asortiman van ponude, ili nije imao priliku da se pojavi na tržištu, odnosno u ponudi velikih i malih trgovačkih lanaca, iz bilo kog razloga. Takođe, daje prostor voćarima i regionalnim uzgajivačima da predstave svoje proizvode, veštine, nove metode ili alternativne metode uzgoja i prerade voća. Posetioci mogu da upoznaju ceo proces uzgoja, proizvodnje i prerade voća i imaju mogućnost da degustiraju pripremljeni sveži sok, sušeno voće, rakiju, sok od jabuka i druge više ili manje poznate proizvode.

Foto: Europom2017


Dokumenti


Autorka

Alena Rais

Više [+]

Završila je Poljoprivredni fakultet u Pragu - agronomija, gde je i tri godine radila na Poljoprivrednom institutu - mikrobiologija i zaštita bilja u Pragu - Ruzyně. U češkom nedeljniku "Jednota Daruvar" piše o poljoprivrednim temama od 2001. godine. Kod kuće sa suprugom uzgaja čemprese i vinovu lozu.