Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivredni sajam
  • 18.05.2025. 10:00

Praseće pečenje 3.500 din/kg, jagnjetina 4.000 din/kg. Koliko su pljeskavice, pivo...?

Pobrinuli su se gostoljubivi domaćini da do 22. maja, do kada traje sajam, ne manjka ni pečenja, ni pljeskavica, ali ni hladnog piva. A cene?

Praseće pečenje 3.500 din/kg, jagnjetina 4.000 din/kg. Koliko su pljeskavice, pivo...?
Foto: Vedran Stapić
1.175
157
0

Nakon duge šetnje i razgledanja šta je to što nudi ovogodišnje, 92. izdanje Poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, valja sesti i nešto pojesti, ali i popiti. Pobrinuli su se gostoljubivi domaćini da do 22. maja, do kada traje sajam, ne manjka ni pečenja, ni pljeskavica, ali ni hladnog piva. A cene?

"Kilogram prasećeg pečenja je 3.500 dinara, dok je jagnjetina 4.000 dinara po kilogramu", kaže nam Danijel Momčilović dok postavlja novi ražanj da se okreće.

Cene nešto više nego prošle godine, ali čini se da to posetiocima sajma nimalo ne smeta.

Pečenje na ražnju
"Dnevno prodamo do 15 jagnjića i prasića", kaže Mončilović (foto: Dinka Bogunović)

"Dnevno prodamo do 15 jagnjića i prasića", dodaje on.

Za one koji ne vole pečenje, tu je i meso ispod sača, kolenice, kupus, ali i mnogo toga sa roštilja.

"Obična pljeskavica je 700 dinara, špikovana punjena je 800 dinara. Par kobasica je 700 dinara, batak i pileće belo meso su po 800 dinara", kaže nam jedna od žena na idućem štandu, dok poziva goste sajma da svrate i pojedu nešto.

Od semena do dronova - otvoren 92. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu

Iako je pola 10 ujutru i sajam je tek otvoren, traži se pljeskavica više.

"Hajmo, vruće, sveže meso, vidite kakvo je. Izvolite, dođite nam i na ručak."

Gostiju ne manjka

Na štandu malo dalje, pljeskavica i kobasica od 150 gr koštaju 600 dinara, gurmanska pljeskavica od 200 gr je 700 dinara, dok bela i dimljena vešalica, pileći batak, pileći file i punjeni ćevap, sve od 200 gr, koštaju 800 dinara.

Meso sa roštilja
Koliko će se pljeskavica ispeći za šest dana sajma?

A gostiju ne manjka - neki jedu "sa nogu", neki sednu ispod šatora, pa pojedu hranu uz hladno pivo, za koje treba izdvojiti od 400 do 500 dinara po flaši. Limunada od pola litre je 150 dinara, ledeni sok je 200 dinara, dok je sladoled na točenje 200 ili 250 dinara.

Šta vi kažete? Da li je skupo?


Foto prilog


Tagovi

Pečenje Poljoprivredni sajam Novi Sad Danijel Momčilović Pljeskavica Pivo


Autorka

Dinka Bogunović

Više [+]

Diplomirana novinarka, zaljubljena u pisanu reč. Trudi se da bude dorasla novinarskom postulatu: "Rečima usko, a mislima široko".


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hyalopterus pruni na šljivi! Ukoliko primetite kolonije ovih lisnih vaši primenite neki od registrovanih preparata na bazi acetamiprida, cipermetrina, deltametrina ili flonikamida. Lisne vaši sisaju biljne sokove što uzrokuje hlorozu, kasni... Više [+]