Pobrinuli su se gostoljubivi domaćini da do 22. maja, do kada traje sajam, ne manjka ni pečenja, ni pljeskavica, ali ni hladnog piva. A cene?
Nakon duge šetnje i razgledanja šta je to što nudi ovogodišnje, 92. izdanje Poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, valja sesti i nešto pojesti, ali i popiti. Pobrinuli su se gostoljubivi domaćini da do 22. maja, do kada traje sajam, ne manjka ni pečenja, ni pljeskavica, ali ni hladnog piva. A cene?
"Kilogram prasećeg pečenja je 3.500 dinara, dok je jagnjetina 4.000 dinara po kilogramu", kaže nam Danijel Momčilović dok postavlja novi ražanj da se okreće.
Cene nešto više nego prošle godine, ali čini se da to posetiocima sajma nimalo ne smeta.
"Dnevno prodamo do 15 jagnjića i prasića", dodaje on.
Za one koji ne vole pečenje, tu je i meso ispod sača, kolenice, kupus, ali i mnogo toga sa roštilja.
"Obična pljeskavica je 700 dinara, špikovana punjena je 800 dinara. Par kobasica je 700 dinara, batak i pileće belo meso su po 800 dinara", kaže nam jedna od žena na idućem štandu, dok poziva goste sajma da svrate i pojedu nešto.
Od semena do dronova - otvoren 92. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu
Iako je pola 10 ujutru i sajam je tek otvoren, traži se pljeskavica više.
"Hajmo, vruće, sveže meso, vidite kakvo je. Izvolite, dođite nam i na ručak."
Na štandu malo dalje, pljeskavica i kobasica od 150 gr koštaju 600 dinara, gurmanska pljeskavica od 200 gr je 700 dinara, dok bela i dimljena vešalica, pileći batak, pileći file i punjeni ćevap, sve od 200 gr, koštaju 800 dinara.
A gostiju ne manjka - neki jedu "sa nogu", neki sednu ispod šatora, pa pojedu hranu uz hladno pivo, za koje treba izdvojiti od 400 do 500 dinara po flaši. Limunada od pola litre je 150 dinara, ledeni sok je 200 dinara, dok je sladoled na točenje 200 ili 250 dinara.
Šta vi kažete? Da li je skupo?
Foto prilog
Tagovi
Autorka
Partner
Novi Sad,
Srbija
e-mail: info@sajam.net
web: http://www.sajam.net