• Voćarstvo
  • 27.12.2017. 20:15

PROFIFRUIT po prvi put u Beogradu

Cilj je povezivanje profesionalnih proizvođača voća iz Srbije i kompanija iz voćarskog sektora. Fokus će biti na modernim tehnologijama u proizvodnji voća.

Foto: Minolvita / Pixabay
  • 688
  • 34
  • 0

PROFIFRUIT je međunarodni sajam i konferencija voćarstva, koji se prvi put održava u Beogradu. Cilj je povezivanje profesionalnih proizvođača voća iz Srbije i kompanija iz voćarskog sektora. Fokus će biti na modernim tehnologijama u proizvodnji voća.

PROFIFRUIT će biti održan 9. i 10. marta 2018. godine u BelExpo centru. Ulaz je besplatan za sve posetioce.

Program konferencije

Prvi dan je posvećen uzgoju jabučastog voća (jabuka, kruška). Stručnjaci iz Srbije, Poljske, Nemačke, Italije i Holandije će predstavljati teme u vezi sa: stanjem na evropskom tržištu, savremenim sistemima upravljanja voćnim zasadima, novim sortama, zaštiti i đubrenjem biljaka, kao i tehnologiji za skladištenje i čuvanje jabuka.

Drugi dan je posvećen uzgoju bobičastih kultura. Govornici iz Srbije, Poljske i Holandije razmatraće ključne elemente savremenog uzgoja malina, jagoda i borovnica. Odvojen blok će biti posvećen mehanizaciji berbe, bobičastih kultura i koštičavog voća.

Sajam

Sajamski deo obeležiće: mašine, đubriva, sredstva za zaštitu bilja, oprema za navodnjavanje, sistemi za zaštitu od grada, rešenja za sakupljanje i skladištenje plodova voća, rasadnici, izvoznici i distributeri.

Foto: Minolvita / Pixabay


Tagovi

PROFIFRUIT Sajam Konferencija Voćarstvo BelExpo Mart 2018


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tek izvađen glistenjak iz legla. Najkvalitetnije prirodno đubrivo. Dobijen preradom pregorelog stajnjaka od strane kalifornijskih glista. Cena za džak od 50 litara 525 dinara.