Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Fieragricola
  • 06.01.2022. 12:00
  • Verona

Prolongirana i 115. veronska Fieragricola

Tradicionalna, 115. Fieragricola obuhvatiće brojne izložbene oblasti kao što je poljoprivredna mehanizacija, stočarstvo, agroenergija i obnovljivi izvori energije, semena, sredstva za zaštitu bilja, đubriva i drugo.

Foto: Fieragricola/Facebook
  • 135
  • 23
  • 0

Zakazan je novi termin za održavanje italijanske manifestacije 115. Fieragricole, međunarodne izložbe u Veroni na lokaciji Veronafiere-u. Umesto krajem januara, ova će se manifestacija zbog situacije s pandemijom Covid-19 održati od 2. do 5. marta 2022. 

Kako je planirano, obuhvatiće brojne izložbene oblasti kao što je poljoprivredna mehanizacija, stočarstvo (tehnologija i proizvodi za uzgoj), agroenergija i obnovljivi izvori energije, semena, sredstva za zaštitu bilja, đubriva, tehnologija i proizvodi za vinograde i voćnjake, digitalna poljoprivreda, briga o zelenilu i šumarske aktivnosti. Takođe, predviđen je i deo za izlaganje pokretnih mašina.

Prateći trendove, Fieragricola posebno razvija stočarstvo, promovišući sektor proizvodnje mleka, mesa, svinja, živine, stočne hrane kao i važnost ishrane, zdravlja i dobrobiti životinja.

Pored izložbe goveda posvećene frizijskoj i smeđoj rasi, održaće se takmičenje "Brown Alpine Original", kao i "European Holstein Open Show". Takođe, posetioci će moći da vide ponudu vezanu za tehnologiju prerade i proizvodnje sira.

Na otvorenom prostoru biće predstavljena poljoprivredna mehanizacija i vozila u pokretu, realizovaće se kursevi rezidbe vinograda i voćnjaka kao i dendrohirurgija. 

Planirane su mnogobrojne konferencije, radionice i debate. Fieragricola će biti prilika za edukaciju i obuku svih koji se žele orijentisati u poljoprivredi, kako na nacionalnom, tako i na međunarodnom planu.


Tagovi

Fieragricola Verona Italija Brown Alpine Original European Holstein Open Show Sajam


Autorka

Ranka Vojnović

Više [+]

Ranka je diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrtarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.