Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Takmičenje
  • 25.05.2024. 16:00
  • Južnobački okrug, Vojvodina, Temerin

"Prosto ko pasulj“ 8. juna u Temerinu - učestvuje 200 ekipa

I ove godine biće pripremljen najveći ručak od humanitarnih 3.000 porcija.

Foto: FB stranica TO Temerin
  • 152
  • 21
  • 0

Sve je spremno za najveće regionalno takmičenje u kuvanju pasulja "Prosto ko pasulj"  koje će se održati 8. juna na vašarištu u Temerinu. Kako najavljuju organizatori, ove godine učestvovaće rekordnih 200 takmičarskih ekipa, a u spremljenim đakonijama uživaće nekoliko hiljada posetilaca.

"Ekipe se nadmeću u veštini kuvanja pasulja na otvorenoj vatri, a najbolje kuvare očekuju vredne nagrade. Pasulj se kuva isključivo na drva, od 11 do 14 časova, a nakon toga sledi predaja uzoraka na ocenjivanje", stoji na sajtu Turističke organizacije Temerina

Svaka ekipa dobija paviljon šator, sto i dve klupe za osam osoba, drva za potpalu i poklon paket. Sve ostalo ekipe donose same. Kotizacija za prijavu ekipe je i ove godine 5.000 dinara. Uzorci se predaju isključivo u činijama koje obezbeđuje organizator.

"Stručni žiri tada počinje svoj nimalo lak posao, da od predatih uzoraka izabere baš one najbolje."

I ove godine biće pripremljen najveći ručak od humanitarnih 3.000 porcija.

"Podela ovog pasulja počinje u 12 časova. Pored velikog kazana nalaziće se kutija za priloge, a svi koji dođu na ručak mogu da ostave dobrovoljni prilog. Prikupljeni novac usmerava se u humanitarne svrhe, odnosno onima kojima je najpotrebnije u dogovoru sa Centrom za socijalni rad Opštine Temerin", kažu organizatori.

Ovaj pasulj je atrakcija, jer se kuva u velikom kazanu od 2.000 litara i za njegovu pripremu sastojci se mere u džakovima.

Posetice očekuje i raznolik muzički i zabavni program, kako za decu, tako i za odrasle. Koncert grupe Galija zakazan je za 20 časova, a potom koncert Sanje Vučić od 22 časa. U ponoć je planiran veliki vatromet. 

Sve informacije u vezi sa prijavljivanjem ekipa mogu se dobiti pozivom na broj 021/844-655 ili putem mejla temturorg@gmail.com.


Tagovi

Pasuljijada Kuvanje pasulja Prosto ko pasulj Sanja Vučić Galija Najbolje ekipe Najukusniji pasulj


Autorka

Dinka Bogunović

Više [+]

Diplomirana novinarka, zaljubljena u pisanu reč. Trudi se da bude dorasla novinarskom postulatu: "Rečima usko, a mislima široko".