Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pršutijada
  • 22.01.2021. 10:00

Pršutijada ove godine kod Gold Gondole na Zlatiboru - 14. februara

Imajući u vidu epidemiološku situaciju u zemlji, 21. Sajam suvomesnatih proizvoda neće biti održan u Mačkatu kao ranijih godina.

Foto: Marijana Simanić
  • 737
  • 38
  • 0

U duhu tradicije dobrih ukusa, manifestacija Sajam suvomesnatih proizvoda "Pršutijada" biće održana i ove godine ali u skladu sa okolnostima usled pandemije virusa korona. Imajući u vidu epidemiološku situaciju u zemlji, 21. Sajam suvomesnatih proizvoda neće biti održan u Mačkatu kao ranijih godina.

Dobitnici zlatnih plaketa u pet kategorija, za ovu godinu izlagaće svoje proizvode u nedelju 14. februara na početnoj stanici "Gold gondole" na Zlatiboru u periodu od osam do 17 časova, navodi se na sajtu Opštine Čajetina.

Suhomesnati proizvodi Mačkata privlače mnogobrojne posetioce (foto: Zvezdana Gligorijević)

Pored tradicionalnih suvomesnatih proizvoda poput goveđe i svinjske pršute, stelje, slanine, kobasice na ovom događaju biće i proizvođača sa svojim autentičnim proizvodima sa teritorije opštine Čajetina (sir i kajmak mlekare "Naša Zlatka", med, rakija, slatka i džemovi) koji su ujedno i predmet žiga garncije "Dobro sa Zlatibora" na čijoj se implementaciji aktivno radi.

Organizatori manifestacije su Opština Čajetina i PD "Zlatiborski eko agrar".


Tagovi

Pršutijada Gold Gondola Zlatibor Pršute Mačkat


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...