• Homoljski sajam
  • 28.09.2015. 11:00

Prvi homoljski poljoprivredni sajam!

U mestu odakle izvire reka Mlava na obodima Homoljskih planina u Žagubici kroz koju prolazi put koji povezuje Beograd i Bor, održaće se prvi poljoprivredni sajam koji će poneti epitet - homoljski.

  • 528
  • 93
  • 0

Ove 2015. godine će se po prvi put u Žagubici održati poljoprivredni sajam, u razdoblju od 4. i 5. oktobra 2015. godine. Njegovo će održavanje započeti 4. oktobra i trajaće u vremenu 10-16 časova. Organizator sajma je ugledni srpski privrednik u Beču, Živojin Trifunović.

Sajam koji se po prvi put održava u Žagubici poneće ime "Srbijo započnimo". Na sajmu predstaviće preko 50 izlagača, a među njima su proizvođači i distributeri poljoprivredne mehanizacije i opreme iz zemlje, a biće posetiocima sajma dostupno da isprobaju mašine, zatim biće izložene razne plemenite rase domaćih životinja.

Vrhunski stručnjaci i nove poljoprivredne tehnologije

Specijalni gosti sajma biće vrhunsku stručnjaci Instituta za stočarstvo "Genetik-Austria" u oblasti stočarstva iz Austrije koji će poljoprivrednicima preneti nova znanja u oblasti stočarstva (govedarstvo, živinarstvo i ovčarastvo). Biće angažovani prevodioci, kako bi posetioci razumeli goste iz Austrije.

Cilj poljoprivrednog sajma je upoznavanje sa novim poljoprivrednim tehnologijama u biljnoj i stočarskoj proizvodnji, kao i sa savremenom poljoprivrednom mehanizacijom koja se koristi za obradu zemljišta. Ova manifestacija okupiće brojne posetioce iz žagubičke i susednih opština, a organizator očekuje veliku posećenost.

Ova je manifestacija veoma bitna za poljoprivredne proizvođače, jer mnogi nemaju mogućnosti da posete velike poljoprivredne sajmove u Srbiji i u drugim državama. Posetioce prvog homoljskog poljoprivrednog sajma očekuju vrhunski stručnjaci genetike iz oblasti stočarstva koji dolaze iz Austrije, egzibicioni promoter traktorom iz Indije, besplatna test vožnja traktora sa i bez priključaka, nagradna igra sa lepim nagradama koje su iznenađenje za posetioce, još mnogo toga što će sve poljoprivrednike oduševiti.


Tagovi

Homoljski sajam Homolje Žagubica Genetik-Austria Srbijo započnimo


Autor

Danijel Grujić

Danijel Grujić, Petrovac na Mlavi

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Ako pitate golubara sta je to golubarstvo, svaki će vam reći ljubav, hobi način života i više od tog... Pročitaj celu belešku »