Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Homoljski sajam
  • 28.09.2015. 11:00

Prvi homoljski poljoprivredni sajam!

U mestu odakle izvire reka Mlava na obodima Homoljskih planina u Žagubici kroz koju prolazi put koji povezuje Beograd i Bor, održaće se prvi poljoprivredni sajam koji će poneti epitet - homoljski.

  • 567
  • 93
  • 0

Ove 2015. godine će se po prvi put u Žagubici održati poljoprivredni sajam, u razdoblju od 4. i 5. oktobra 2015. godine. Njegovo će održavanje započeti 4. oktobra i trajaće u vremenu 10-16 časova. Organizator sajma je ugledni srpski privrednik u Beču, Živojin Trifunović.

Sajam koji se po prvi put održava u Žagubici poneće ime "Srbijo započnimo". Na sajmu predstaviće preko 50 izlagača, a među njima su proizvođači i distributeri poljoprivredne mehanizacije i opreme iz zemlje, a biće posetiocima sajma dostupno da isprobaju mašine, zatim biće izložene razne plemenite rase domaćih životinja.

Vrhunski stručnjaci i nove poljoprivredne tehnologije

Specijalni gosti sajma biće vrhunsku stručnjaci Instituta za stočarstvo "Genetik-Austria" u oblasti stočarstva iz Austrije koji će poljoprivrednicima preneti nova znanja u oblasti stočarstva (govedarstvo, živinarstvo i ovčarastvo). Biće angažovani prevodioci, kako bi posetioci razumeli goste iz Austrije.

Cilj poljoprivrednog sajma je upoznavanje sa novim poljoprivrednim tehnologijama u biljnoj i stočarskoj proizvodnji, kao i sa savremenom poljoprivrednom mehanizacijom koja se koristi za obradu zemljišta. Ova manifestacija okupiće brojne posetioce iz žagubičke i susednih opština, a organizator očekuje veliku posećenost.

Ova je manifestacija veoma bitna za poljoprivredne proizvođače, jer mnogi nemaju mogućnosti da posete velike poljoprivredne sajmove u Srbiji i u drugim državama. Posetioce prvog homoljskog poljoprivrednog sajma očekuju vrhunski stručnjaci genetike iz oblasti stočarstva koji dolaze iz Austrije, egzibicioni promoter traktorom iz Indije, besplatna test vožnja traktora sa i bez priključaka, nagradna igra sa lepim nagradama koje su iznenađenje za posetioce, još mnogo toga što će sve poljoprivrednike oduševiti.


Tagovi

Homoljski sajam Homolje Žagubica Genetik-Austria Srbijo započnimo


Autor

Danijel Grujić

Više [+]

Danijel Grujić, Petrovac na Mlavi