Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Koviljska rakijada
  • 01.06.2017. 20:00

"Parastos dudu" u junu

Koviljska rakijada "Parastos dudu" biće održana 11.06. Osim rakije od duda, biće predstavljeni i gastronomski specijaliteti.

Foto: Marko Zamurovic / Flickr
  • 1.228
  • 56
  • 0

Koviljska rakijada "Parastos dudu" biće održana 11.06. Osim rakije od duda, biće predstavljeni i gastronomski specijaliteti.

Cilj manifestacije je očuvanje karakteristične vojvođanske rakije od duda, izuzetno jakog mirisa i ukusa. Tim povodom se bira najbolja rakija i afirmiše se tradicionalan način proizvodnje.

Posetioci su do sada mogli da uživaju i u obilasku koviljskog manastira i rodne kuće Laze Kostića, da se takmiče u sportskom ribolovu, da prisustvuju takmičenju za najbolju štrudlu, probaju vožnju fijakerima, čamcima i još mnogo toga.

Foto: Marko Zamurovic / Flickr


Povezana biljna vrsta

Dud

Dud

Engleski naziv: Mulberry | Latinski naziv: Morus sp.

Dud je listopadna drvenasta kultura. Pripada porodici dudovki (Moraceae), a izvorno potiče iz zapadne Azije. Prvenstveno je njegova ekonomska korist uočena u proizvodnji svile,... Više [+]

Tagovi

Rakija Dud Kovilj


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Najlepši štand na 1. Festivalu kisačkog Kulena. Pobednički tim Slovački kulturno-umetnički centar "Pavla Jozefa Šafarika" iz Novog Sada.