Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Održiva poljoprivreda
  • 22.03.2024. 17:00
  • Južnobački okrug, Vojvodina, Novi Sad

Radionica "Čuvari zdravlja zemljišta" 2. aprila na Novosadskom sajmu

Ovaj događaj je početak serije planiranih radionica koje imaju cilj da podrže i unaprede poljoprivrednu praksu u Srbiji.

Foto: Depositphotos/simply
  • 103
  • 39
  • 0

Prva edukativna radionica za poljoprivredne proizvođače u okviru projekta "Čuvari zdravlja zemljišta" biće održana 2. aprila Velika sala "Nikola Tesla" Privredne komore Vojvodine (sala 13, Master centar, Braće Popović 5, Službeni ulaz 5, treći sprat). Okupiće brojne stručnjake iz oblasti agroekologije, održive poljoprivrede i biologije, kao i poljoprivrednike iz Vojvodine.

Cilj radionice, koja će trajati od devet do 14h, jeste da poljoprivrednicima približi najnovije agroekološke koncepte, principe održive poljoprivrede i metode praćenja indikatora zdravlja zemljišta.

“Program će obuhvatiti niz interaktivnih predavanja i praktičnih demonstracija, omogućavajući učesnicima da se upoznaju sa novim tehnikama i konkretnim uputstvima koje mogu primeniti na svojim parcelama”, poručuju organizatori projekta koji se odvija pod okriljem BioSens instituta.

Pored predavanja i praktičnih demonstracija, polaznici će dobito i instrukcije, materijale i alate koji će im omogućiti da primenjuju stečeno znanje u svom radu. Uz edukativnu podršku istraživača, građani naučnici će na jednostavan i ekonomičan način meriti odabrane fizičke, hemijske i biološke indikatore zemljišta. Svi potrebni materijali i uputstva za izvođenje merenja biće obezbeđeni o trošku projekta.

U dokumentu ispod teksta možete preuzeti agendu radionice

Projekat "Čuvari zdravlja zemljišta" ima za cilj angažovnje poljoprivrednika i mladih generacija, kao svojevrsnih čuvara održivosti zemljišta, kroz relevantne poljoprivredne organizacije. Tokom dvogodišnjeg trajanja projekta, Institut BioSens i partnerske institucije, organizovaće edukativne radionice posvećene unapređenju znanja o zdravlju zemljišta. 

Kako dodaju, ovaj prvi događaj je početak serije planiranih radionica koje imaju cilj da podrže i unaprede poljoprivrednu praksu u Srbiji.


Dokumenti


Tagovi

Zemljište Čuvari zdravlja zemljišta Agroekologija Mladi poljoprivrednici Projekat


Autorka

Dinka Bogunović

Više [+]

Diplomirana novinarka, zaljubljena u pisanu reč. Trudi se da bude dorasla novinarskom postulatu: "Rečima usko, a mislima široko".

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Na teritoriji prokupačke opštine šljiva čačanska rana se ne otkupljuje. Proizvođači se pitaju zašto nema tržišta za ovako kvalitetnu šljivu?!