Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajam šljive 2018
  • 30.07.2018. 13:10

Sajam šljive u Gradačcu uz Sajam pčelarstva i ocenjivanje rakije

Na Sajmu će se održati niz savetovanja i okruglih stolova na kojima će biti reči o najnovijim naučnim dostignućima i primeni novih tehnologija u oblasti proizvodnje i prerade hrane.

Foto: Bigstockphoto/weyo
  • 199
  • 8
  • 0

Po 45. put u Gradačcu u Bosni i Hercegovini, održaće se međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije Sajam šljive. U godini jubileja, kada se obeležava 50 godina od osnivanja ove privredne manifestacije, očekuje se da svoje proizvode predstave brojni izlagači iz BiH i inostranstva. 

"Imamo popunjeno oko 70% kapaciteta otvorenog i zatvorenog prostora, i ove godine se očekuje jedan od bogatijih sajmova. Pripreme su u poodmakloj fazi i svakodnevno smo u kontaktu sa potencijalnim izlagačima. Posebno nas raduje što ćemo sa Petrokemijom iz Kutine obeležiti vredan jubilej 50 godina osnivanja Sajma šljive i pet decenija rada Petrokemije", ističe Hašim Šabanović, direktor Gradačačkog sajma. 

Izlagaće i sve mlekare iz BIH

Osim Petrokemije, koja je oficijelni sponzor ovogodišnjeg sajma u Gradačcu, posetiocima će se predstaviti Grad Zagreb sa 11 firmi i Zanatska komora glavnog grada Republike Hrvatske.

"Od kolektivnih izložbi imamo dogovorene prezentacije izlagača iz Sarajevskog i Posavakog kantona, kao i opština Srebrenik i Šamac. Očekujemo da će ove godine svoje proizvode izlagati i sve mlekare sa područja Bosne i Hercegovine", kazao je Šabanović.

Sajam se održava od 29. avgusta do 1. septembra!

Savetovanje i okrugli stolovi

Na Sajmu će se održati niz savetovanja i okruglih stolova na kojima će biti reči o najnovijim naučnim dostignućima i primeni novih tehnologija u oblasti proizvodnje i prerade hrane. Teme naučno-stručnog savetovanja su:

  • Plastenička proizvodnja povrća i cveća;
  • Suva šljiva - od sušare do trpeze.

Sajam pčelarstva i ocenjivanje rakije

Novina je održavanje prvog Sajma pčelarstva, koji je rezultat prethodna dva Kongresa o pčelarstvu i pčelinjim proizvodina sa međunarodinim učešćem na kojem su prezentovani brojni naučni radovi. 

I ove godine biće ocenjivan kvalitet izloženih proizvoda, a najbolji će biti nagrađeni sajamskim medaljama. Na Poljoprivrednom gazdinstvu "Krušik“ u Skugriću Donjem vršiće se ocena rakije, a za najbolje će biti uručene velike medalje. Rok za prijavu uzoraka rakija je 23. avgust 2018. godine.


Tagovi

Sajam šljive Gradačac Hašim Šabanović Sajam pčelarstva Ocena rakije Šljiva. Bosna i Hercegovina


Autorka

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.