Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Manifestacija
  • 20.09.2024. 12:00
  • Južnobački okrug, Vojvodina, Novi Sad

Samo za prave gurmane: "Ukusi Vojvodine" ovog vikenda u Novom Sadu

Jelovnik će biti bogat: vojvođanske ćufte, rezanci sa makom, gomboce, petrovačka kobasica, teleći gulaš, punjene prženice slane i slatke, krompir u ljusci sa sirom, cepkana rebarca, kobasice raznih fela...

Foto: Julijana Kuzmić
  • 4.520
  • 278
  • 0

Festival "Ukusi Vojvodine" održava se sutra i u nedelju (21. i 22. septembar) u Limanskom parku u Novom Sadu. Osmo izdanje ove gastronomske manifestacije donosi, kao i prethodnih godina, najbolje vojvođanske gurmanluke koje će spremati vrsni kuvari. 

"Ukoliko želite da provedete čaroban vikend u prirodi, uz dobru hranu, zabavu za decu i odrasle, dođite da istražujemo zajedno najbolje ukuse i mirise Vojvodine", poručuju organizatori festivala. 

Posetioci će tokom dva dana moči da probaju i kupe najrazličitije vojvođanske specijalitete. Među njima su: teleći gulaš, svinjska džigerica na žaru sa belim lukom i peršunom, punjene prženice slane i slatke, krompir u ljusci sa sirom i sosom od belog luka, cepkana rebarca, kobasice raznih fela...

Pa onda, rezanci sa makom, krilca, gomboce, gulaš od divljači, perkelt od petla, sataraš, riba i slaninica na talandari, punjene paprike, sarma, riblja čorba. Za svakoga po nešto. 

Za svakoga po nešto... 

"Sve tradicionalne vojvođanske proizvode od čvaraka, kulena, karakteristične vrste sireva, pekmeze, kompote, vojvođanske tartufe, domaću cipovku, razne vrste kvalitetne hrane, posetioci će moći da kupe na našem festivalu."

Uz hranu i piće...

Ideja manifestacije je da predstavi male proizvođače hrane i pića iz čitave Vojvodine, kao i restorane u kojima se neguje tradicionalna vojvođanska kuhinja. 

Uz hranu, biće tu i široka ponuda domaćih sokova, rakija, vina i kraft piva. Prateći program čine edukativne radionice na kojima će psoetioci moći da vide i nauče kako se pravi domaći hleb, štrudle ili kobasice, biće tu i radionice kraft piva i vinska radionica.  Sve će biti praćeno odličnom muzikom. 

Tokom oba dana, festival traje od 12 do 20 sati. Ulaz je besplatan.


Tagovi

Ukusi Vojvodine Gomboce Štrudla sa makom Gatronomska manifestacija Sirevi Kobasice Gulaš


Autorka

Dinka Bogunović

Više [+]

Diplomirana novinarka, zaljubljena u pisanu reč. Trudi se da bude dorasla novinarskom postulatu: "Rečima usko, a mislima široko".