Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • KONSPO 2019
  • 08.04.2019. 15:00

Savremene tehnologije proizvodnje u poljoprivredi Srbije

Osma Konferencija studenata Poljoprivrednog fakulteta, biće upriličena od 22. do 25. aprila na Zlatiboru. Ove godine će na konferenciji biti reči o savremenim tehnologijama proizvodnje u poljoprivredi Srbije.

Foto: Studentski parlament Poljoprivrednog fakulteta
  • 168
  • 6
  • 0

Konferencija studenata poljoprivrednih fakulteta i viših poljoprivrednih škola predstavlja najmasovnije okupljanje studenata poljoprivredne struke i jedinstvenu priliku za razmenu informacija o savremenim tehnologijama u poljoprivrednoj proizvodnji kao i afirmaciju kadrova u oblasti poljoprivrede.

Učesnici ovog projekta su: studenti poljoprivrednih fakulteta, državne institucije, kompanije i udruženja iz oblasti poljoprivrede. 

Predavanja, radionice i predstavljanje kompanija 

Kako saopštavaju u Studentskom parlamentu Poljoprivrednog fakulteta konferencija se sastoji iz dva dela. Tokom prvog dela, studenti će kroz predavanja i radionice koje će držati stručnjaci iz poljoprivrednog sektora Srbije saznati o savremenim tehnologijama proizvodnje u poljoprivredi Srbije.  Drugi deo konferencije rezervisan je za predstavljanje kompanija - događaj tokom koga će studenti moći da stupe u kontakt sa predstavnicima kompanija, saznaju više o njihovom poslovanju i uspehu, kao i da steknu uvid u mogućnosti obavljanja prakse u njima.

Opšti cilj projekta je kako su saopštili podizanje nivoa svesti o značaju i potencijalu poljoprivrede u Srbiji, kao i edukacija mladih o aktuelnostima i inovacijama u poljoprivredi. Projekat će omogućiti direktnu komunikaciju studenata i predstavnika državnih institucija, udruženja i kompanija iz oblasti poljoprivrede.

Mladi imaju interesovanja za modernizacijom ali su neinformisani 

Mladi ljudi su kako saopštavaju u Studentskom parlamentu Poljoprivrednog fakulteta veoma važni za razvoj moderne i konkurentne poljoprivrede, pre svega jer su spremni da investiraju u inoviranje sredstava za rad i time doprinesu povećanju produktivnosti i profitabilnosti poljoprivredne proizvodnje. Oni imaju interesovanja da modernizuju i unaprede svoju poljoprivrednu proizvodnju, ali često su neinformisani ili su im sredstva pomoći nepoznanica.

Realizacijom ovog projekta, kako dalje saopštavaju u Studentskom parlamentu mladima na jednom mestu postaju dostupne sve informacije o savremenim tehnologijama, kao i o aktuelnostima u poljoprivredi Srbije.


Tagovi

Studenti Konferencija studenata poljoprivrednih fakulteta Savremene tehnologije u poljoprivredi Poljoprivreda


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić