Pretraživanje tekstova
Ove godine svoje proizvode će izlagati 11 lokalnih proizvođača suhomesnatih proizvoda, a biće izabrani i najbolji među njima.
Čuvena "Pršutijada" biće održana od 14. do 16. februara u zlatiborskom selu Mačkat, u porti crkve Svetog proroka Ilije. Kako poručuju organizatori, ovo nije samo manifestacija posvećena hrani, već i festival tradicije i kulture.
''Dobar momenat jeste praznik Sretenje, samim tim očekujemo veliki broj posetilaca na Zlatiboru i smotra kao takva treba da upotpuni turističku ponudu Zlatibora. Sa druge strane, jeste potpora privredi Opštine Čajetina, zahvaljujemo se pre svega proizvođačima koji su ostali na svom pragu i drže se tradicije i čine da ova smotra traje", rekao je na konferenciji za medije direktor zlatiborskog Eko Agrara, Marko Marić.
Na sajmu se mogu probati i kupiti delikatesi kao što su goveđa i svinjska pršuta, stelja, slanina, kobasica i drugi proizvodi. Ova manifestacija je takmičarskog karaktera i svake godine se biraju najbolji srpski suhomesnati proizvodi, a najboljim proizvođačima se dodeljuju priznanja. Ove godine svoje proizvode će izlagati 11 lokalnih proizvođača suhomesnatih proizvoda. Tradicionalno će biti organizovana nagradna igra, čije će izvlačenje biti poslednjeg dana sajma. Manifestaciju će upotpuniti i kulturno-umetnički i zabavni program.
Tokom sva tri dana sajam će biti otvoren od 10 do 20 časova.
Tagovi
Pršutijada Mačkat Goveđa pršuta Svinjska pršuta Marko Marić
Autorka
Više [+]
Diplomirana novinarka, zaljubljena u pisanu reč. Trudi se da bude dorasla novinarskom postulatu: "Rečima usko, a mislima široko".
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentariši!
Zaštita jabuke od prouzrokovača bolesti i štetočina na početku vegetacije. Više o tome čitajte uskoro na Agroklub-u!