Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agra 2020
  • 23.12.2019. 15:00
  • Grad Beograd, Beograd

Srbija je novi partner poljoprivrednog sajma "Agra" u Sloveniji

Republika Srbija će biti zemlja partner narednog međunarodnog poljoprivredno-prehrambenog sajma "Agra" u Gornjoj Radgoni u Sloveniji, koji predstavlja jednu od najznačajnijih manifestacija te vrste u ovom delu Evrope.

Foto: Ministarstvo poljoprivrede
  • 95
  • 4
  • 0

Na nedavno održanom sastanku ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislava Nedimovića i državnog sekretara Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i hrane Republike Slovenije Damjana Stanonika je dogovoreno da će Srbija biti zemlja partner narednog međunarodnog poljoprivredno-prehrambenog sajma "Agra". Sajam u Gornjoj Radgoni u Sloveniji, predstavlja jednu od najznačajnijih manifestacija te vrste u ovom delu Evrope.

Formiranje zajedničke radne grupe za digitalizaciju u poljoprivredi

Kako je saopštilo Ministarstvo poljoprivrede Sajam "Agra" će biti organizovan od 22. do 27. avgusta 2020. godine i predstavljaće priliku da izlagači sklope međunarodne poslovne kontakte i predstave svoje proizvode potencijalnim kupcima iz više zemalja.

Na sastanku održanom u okviru zajedničke sednice vlada Srbije i Slovenije u Novom Sadu takođe je bilo reči o formiranju zajedničke radne grupe za digitalizaciju u poljoprivredi.

"Potpisan je i Memorandum o tehničkoj saradnji u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja kojim je dogovorena saradnja u oblastima u kojima je slovenačka tehnička i stručna pomoć dobrodošla. Reč je o evropskim integracijama, sa fokusom na izgradnju institucija, uvođenju pravnih tekovina EU i uspostavljanju srpske agencije za plaćanja i drugih nadležnih institucija za sprovođenje mera Zajedničke poljoprivredne politike EU iz oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja," saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede. 


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS


Tagovi

Agra Slovenija Srbija Sajam poljoprivrede Zajedničke sednice vlada Memorandum o tehničkoj saradnji Branislav Nedimović Damjan Stanonik


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sve lepote dunjinog cveta