Pretraživanje tekstova
Kao i svake godine, učesnici će se takmičiti u brzoj obradi mesa, jedenju kobasica i pravljenju kobasica, a potom i u takmičenje za najbolju suvu sremsku kobasicu.
Tradicionalna manifestacija, ove godine 22. po redu, "Sremska svinjokolja i kobasicijada", biće održana Šidu. Kao i svake godine, prvog dana, na platou ispred sportske hale, učesnici će se takmičiti u brzoj obradi mesa, jedenju kobasica i pravljenju kobasica, dok će drugog dana, u Slovačkom domu, biti održano takmičenje za najbolju suvu sremsku kobasicu.
Manifestacija je zakazana za 9. i 10. februar. Prva je organizovana 1996. godine, a učesnici su se takmičili u disciplini najbolja suva sremska kobacica. Samo jedna nije održana. Od 2005. godine manifestacija je proširena i na brzu obradu mesa. Sadašnji rekord u brzoj obradi mesa je tri minuta i 30 sekundi.
Organizator je Udruženje sremska svinjokolja i kobasicijada.
U toku su prijave za takmičenje, a kontakt je 063 556 180, Stanislav Đierčan.
Pogledajte program i propozicije:
Tagovi
Sremska svinjokolja i kobasicijada 2019 Šid Kobasice Brza obrada mesa
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentariši!
Erwinia amylovora, prouzrokovač bakterijske plamenjače jabučastih voćnih vrsta u povoljnim uslovima može da nanese 100%-nu štetu, pogotovo u zasadima dunje. Jedna od najvažnijih mera u borbi protiv ovog upornog patogena je obavezno uklanjan... Više [+]
Erwinia amylovora, prouzrokovač bakterijske plamenjače jabučastih voćnih vrsta u povoljnim uslovima može da nanese 100%-nu štetu, pogotovo u zasadima dunje. Jedna od najvažnijih mera u borbi protiv ovog upornog patogena je obavezno uklanjanje obolelih delova, njihovo iznošenje i spaljivanje daleko od zasada.