Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Savetovanje povratara
  • 10.02.2016. 18:00

Stručno savetovanje - Savremena proizvodnja povrća

13. februara 2016. godine u Velikoj sali i holu Master centra Novosadskog sajma s početkom u 9:00 h, održaće se XVII Savetovanje pod nazivom „Savremena proizvodnja povrća“.

  • 241
  • 10
  • 0

Na zahtev proizvođača povrća, agronoma, stručne i naučne javnosti, 13. februara 2016. godine u Velikoj sali i holu Master centra Novosadskog sajma s početkom u 9:00 h, održaće se XVII Savetovanje pod nazivom "Savremena proizvodnja povrća". Organozatori ovog događaja su Vojvođansko društvo povrtara i Odbor za selo pri Srpskoj akademiji nauka i umetnosti.

Okupljanje povratara iz cele Srbije i regiona

Svedoci smo značajnih promena na tržištu povrća EU i Rusije, a od nedavno i Turske kao jednog od najvećih proizvođača povrća na mediteranu. EU i Turska imaju značajne tržne viškove svežeg i na različite načine prerađenog povrća. Pitanje je kakve posledice možemo očekivati na domaćem tržištu. Brojni problemi koji prate proizvodnju povrća, ali i svetli primeri, dovoljno su dobri razlozi da se na samom početku ove proizvodne godine okupe povrtari iz cele Srbije i regiona.

Ovo je prilika je da se na jednom mestu okupe proizvođači povrća, udruženja povrtara, predstavnici zadruga, vodećih domaćih i inostranih firmi, čiji su proizvodni programi u vezi sa proizvodnjom povrća na otvorenom polju i u zaštićenom prostoru, predstavnici medija i renomirani stručnjaci iz ove oblasti.

Cilj okupljanja je unapređenje ove proizvodnje. To je moguće uraditi, između ostaloga, pravilnim izborom najproduktivnijih sorti i/ili hibrida povrća, pravilnim i pravovremenim navodnjavanjem kao i sprovođenjem redovnih mera nege, zaštite od prouzrokovača bolesti, štetočina i korova. Unapređenje sopstvene proizvodnje, bilo za domaće tržište ili za izvoz, jedino je moguće uraditi stalnim praćenjem novina na manifestacijama kao što je ova.

Ulaz na savetovanje je besplatan, a u nastavku donosimo i detaljan program.

9:00 - prijava učesnika i preuzimanje materijala

10:00 - svečano otvaranje XVII Naučno-stručnog skupa "Savremena proizvodnja povrća"

I Blok predavanja

10:30 - Branislav Vlahović: "Tržište i mogućnost plasmana povrća i krompira"

11:00 - Vladimir Sabadoš, Olivera Sekulić: "Rezultati ogleda sa sortimentom povrća gajenim u Srbiji"

11:30 - Ivana Maksimović, Žarko Ilin, Marina Putnik-Delić: "Obezbeđenost povrća vodom i smanjenje štete u ekstremnim uslovima"

12:00 Pauza

II Blok predavanja

12:30 - BASF - "Zaštita povrća od prouzrokovača bolesti, štetočina i korova"

13:00 - Gordana Forgić: "Zaštita paprika od prouzrokovača bolesti, štetočina i korova"

13:30 - Nada Vidić: "Povrtarstvo i turizam"

14:00 - Žarko Ilin, Vladan Marković: "Tehnologija proizvodnje paprike na otvorenom polju i zaštićenom prostoru"

14:30 - Diskusija

8:00 - 15:00 - predstavljanje firmi u holu na i spratu Master centra Novosadskog sajma

Foto:Simović Đorđe


Tagovi

Savetovanje Stručni skup Proizvodnja povrća Tržište Povrtari Savremena proizvodnja povrća Branislav Vlahović Vladimir Sabadoš Olivera Sekulić Ivana Maksimović Žarko Ilin Marina Putnik-Delić Gordana Forgić BASF Nada Vidić Vladan Marković