Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Festival zimnice
  • 26.09.2015. 14:00

Svaki grad bi trebalo da bude Koceljeva!

Ovde su žene pokazale da žensko preduzetništvo može da uspe, a naš je zadatak da to proširimo, kako bi svaki grad u Srbiji imao žene preduzetnice

  • 161
  • 4
  • 0

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović posetila je danas 7. Festival zimnice u Koceljevi i tom prilikom poručila da su žene u tom mestu pokazale da mogu da budu uspešne preduzetnice, te da bi u tom smislu svaki grad u Srbiji "trebalo da bude Koceljeva".

"Ovde su žene pokazale da žensko preduzetništvo može da uspe, a naš je zadatak da to proširimo, kako bi svaki grad u Srbiji imao žene preduzetnice", poručila je Mihajlović koja je i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost. Ona je rekla da će vlada pomoći preduzetnicama, da će "iza njih stati", jer Srbija mora da razvija pre svega žensko preduzetnistvo. "Moramo da zapošljavamo žene. Nisam sigurna koliko možemo svi uspeti ukoliko nemamo prostor za žene koje bi trebalo da rade", rekla je Mihajlović.

Koceljeva je model za sve u Srbiji

Ona je podsetila da Festival zimnice traje već sedmu godinu za redom i da su žene u ovom mestu pokazale da imaju strpljenja, mudrosti, borbenosti, hrabrosti, ali i inata da naprave nešto dobro.

"Kao član vlade ja vam želim svu sreću, ali tu sam i da pomognem i to ne samo ženama Koceljeva, nego i da pomognem da Koceljeva bude model za sve u Srbiji. Naše žene su dovoljno snažne i jake da mogu zajedno sa muškarcima da rade", rekla je Mihajlović.

Recept za uspeh je vera u sebe

Potpredsednica vlade je poručila da je najvažnije da žene imaju poverenja same u sebe, jer je to recept za uspeh. "U životu kao i u poslu, da li nešto možete ili ne možete, zavisi ne samo od toga da li ste talentovani ili ne već i od toga da li verujete u sebe. Ako nemate vere u sebe, nisam sigurna da može da se uspe, već je to siguran recept za neuspeh. Ali, ako verujete u sebe, bez obzira što nešto deluje teško, onda je to siguran recept za uspeh", poručila je Mihajlović. Ona se, obilazeći ovu manifestaciju, pozdravljala sa meštanima, promešala gulaš koji su kuvali u kazanima i poželela im srećan i uspešan festival.

Kako je naglasila, nema razloga da Festival zimnice ne bude poznat, ne samo u Srbiji, nego i šire, kao što su, primera radi, poznati Guča i Egzit. Predsednik opštine Koceljeva Veroljub Matić izjavio je da je Koceljeva postala "prestonica zimnice".

"Postali smo prestonica zimnice, a za to nam je trebalo sedam godina. Jedna od razvojnih grana ove opštine, odnosno prva grana je poljoprivreda, a ovo je finalni proizvod. Festival, dakle, pored turističkog dela ima i ekonomski deo", rekao je on.


Izvori

Tanjug


Tagovi

Koceljeva Festival zimnice Prestonica zimnice Zorana Mihajlović Rodna ravnopravnost Žensko poduzetništvo

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sve lepote dunjinog cveta