Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Swiss Expo
  • 03.01.2020. 09:00
  • Ženeva, Švajcarska

Swiss Expo: Takmičenje na kom se ocenjuju uzgajivači, a ne životinje

Centralni deo međunarodno priznate manifestacije Swiss Expo je izložba stoke u kojoj se ocenjuju - uzgajivači. Na takmičenju mogu da učestvuju uzgajivači od 9 do 28 godina, bez obzira na pasminu goveda.

Foto: Facebook/Swis Expo
  • 130
  • 15
  • 0

Swiss Expo je međunarodno priznata manifestacija otvorena za evropske uzgajivače stoke, ali i izložba agrotehničkih inovacija namenjena profesionalcima poljoprivredne industrije, ali i platforma otvorena za širu javnost. 

Ovaj događaj, koji će se održati od 15. do 18. januara 2020. u Ženevi, predstavlja jedinstvenu priliku za unapređenje raznolikosti i važnosti znanja i veština u stočarstvu Švajcarske, istovremeno podižući svest javnosti o glavnim izazovima sa kojima se industrija suočava. 

Sa oko 130 izlagača, 400 uzgajivača i više od 1.000 krava i junica, Swiss Expo predstavlja zlatni standard za poljoprivredni sektor. Uprkos izazovima sa kojima se industrija suočava, manifestacija i dalje privlači verne izlagače i preko 25.000 posetilaca.

Izložba nudi 27.000 m2 prostora za stoku, 15.000 m2 za izlagače i štandove sa hranom, kao i 17 konferencijskih sala. 

Na takmičenju mogu da učestvuju uzgajivači od 9 do 28 godina, bez obzira na pasminu goveda. Cilj je da se uporede mladi uzgajivači iste starosne grupe, kako bi se garantovala poštena konkurencija. Prema tome, mladi stočari biće podeljeni u dobne razrede kako bi sudije mogle da odrede juniorskog i seniorskog prvaka. Prijave za ovo takmičenje vrše se putem interneta, a rok je 08. januar 2020. 

Dakle, na tamičenju se ocenjuju uzgajivači, ne životinje i to prema nekoliko kriterijuma: načinu na koji uzgajivač prezentuje stoku, na koji način sledi uputstva sudija i da li uspeva da postavi svoju životinju kako bi predstavio njene prednosti. A sve počinje izborom životinje - stoka mora da bude prave veličine za svog uzgajivača. Preporuka je da se dovoljno rano krene sa treniranjem za ovo takmičenje, kako bi se osigurao sklad između životinje i uzgajivača. 

Potrebno je osigurati i pravilnu ishranu i negu pre takmičenja, kako bi životinja bila u dobrom stanju za vreme takmičenja. Čak i odeća igra veliku ulogu - uzgajivač mora da nosi bele pantalone i belu košulju. Takođe, kako naglašavaju u Swiss Expo, neophodno je da oseti zadovoljstvo i ponos, koji bi svaki mladi uzgajivač trebao da doživi tokom svog izlaganja. 

Kako je izgledala prošlogodišnja izložba, pogledajte u galeriji fotografija ispod teksta. 


Foto prilog


Tagovi

Swiss Expo Izložba Takmičenje Stoka Mladi uzgajivači


Autorka

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li znate koje su ovo životinje? Mala pomoć: Majka ih je okotila 13 :D