Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Novosadski sajam
  • 08.05.2019. 17:30

U subotu počinje 86. međunarodni poljoprivredni sajam

Međunarodni poljoprivredni sajam počinje u subotu, 11. maja. Prvi put u istoriji ima i Zemlju partnera i Zemlju prijatelja, to su Italija i Tunis. Nastupiće 1.518 firmi, institucija i organizacija koje dolaze iz 32 zemlje, a donose proizvode i usluge iz 61 države, najavljeno je na konferenciji za novinare na Novosadskom sajmu.

Foto: Novosadski sajam
  • 128
  • 5
  • 0

Međunarodni poljoprivredni sajam počinje u subotu, 11. maja. Prvi put u istoriji ima i Zemlju partnera i Zemlju prijatelja, to su Italija i Tunis. Nastupiće 1.518 firmi, institucija i organizacija koje dolaze iz 32 zemlje, a donose proizvode i usluge iz 61 države, najavljeno je na konferenciji za novinare na Novosadskom sajmu.

"Prvi put ćemo u okviru Nacionalne izložbe stoke imati Izložbu genetskih potencijala u okviru koje će biti predstavljene autohtone rase, neophodne za održanje biodiverziteta. Posle više od 20 godina imamo 17 kolektivnih izložbi. Prvi put ćemo imati i Dan voćara, u sredu, 15. maja", rekao je Slobodan Cvetković, generalni direktor Novosadskog sajma.

Izložbom hrane uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, resornog Pokrajinskog sekeratrijata i Grada Novog Sada kako je dalje objasnio biće promovisani potencijali naše zemlje, a Izložba poljoprivredne mehanizacije biće upriličena na čak 35.000 metara kvadratnih.

Iz Afrike 12, a iz Italije 30 kompanija 

Ambasador Tunisa, Sejf Alah Redžeb, najavio je da će Zemlja prijatelj 86. međunarodnog poljoprivrednog sajma nastupiti sa 12 kompanija koje stižu iz Afrike. Prema njegovim rečima, predstaviće uglavnom poljoprivredno-prehrambene proizvode, a na Sajam dolaze kako bi pronašle partnere u našoj zemlji i regionu. Ambasador Redžeb je pozvao privrednike iz Srbije da posete njihov štand, ali i da učestvuju na B2B sastancima sa firmama iz Tunisa.

Nastup oko 30 italijanskih kompanija najavila je Marina Skonjamiljo, direktor Italijanske agencije za spoljnu trgovinu. Prema njenim rečima očekuje se i dolazak oko 45 privrednika koji će imati direktne B2B susrete sa izlagačima. Među izlagačima su zastupljeni proizvođači i prodavci poljoprivredne opreme i mehanizacije. Biće i kompanija sa sistemima za tretman voća i povrća posle berbe i proizvođača opreme i mašina za prehrambenu i mlekarsku industriju. Od 11. do 17. maja, na novosadskom sajmištu biće i predstavnici sajma u Veroni, kao i agencije za promociju italijanske regije Veneto.

Za poljoprivrednike iz zemlje i regiona niže cene mehanizacije

Uz Poslovno udruženje uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije, druge zastupnike i dristributere koji posluju u našoj zemlji, prvi put će na Poljoprivrednom sajmu nastupiti Udruženje proizvođača i dilera poljoprivrednih mašina iz Rusije. Brojni noviteti će biti predstavljeni na Sajmu. Akcenat je na preciznoj i digitalnoj poljoprivredi. Poljoprivrednici iz zemlje i iz regiona mogu da računaju na niže cene mehanizacije, a najavljeni su popusti do 10 odsto

U Poklon-igri za posetioce pripremljena su dva traktora i sejalica. Agropanonka poklanja Belarusa, KITE d.o.o. će nekog od posetilaca obradovati John deere-om, a pneumatsku sejalicu pripremio je VGP Ozdoken.

Zlatni sponzor Poljoprivrednog sajma je Aldahra koja će u Hali Master predstaviti svoj proizvodni program iz 15 zemalja.

Dan stočara je u četvrtak, 16. maja na Manježu, a porodični dan je sreda, 15. maj.

Cene ulaznica nisu menjane u odnosu na prethodnu godinu. Pojedinačne koštaju 600 dinara. Đaci i studenti, takođe u organizovanim posetama plaćaju 200 dinara, koliko košta i ulaznica za penzionere i decu od 7 do 12 godina.
Porodični dan je sreda, 15. maj. Tada cela porodica sa decom do 16 godina, bez obzira na to koliko ih ima, Sajam može da poseti uz jednu kupljenu ulaznicu koja košta 600 dinara. Radno vreme je od 9 do 19 sati. 


Tagovi

Poljoprivredni sajam Novosadski sajam Mehanizacija Izložba stoke Ministarstvo poljoprivrede Slobodan Cvetković Sejf Alah Redžeb Marina Skonjamiljo


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.


Partner