• Festival gastronomije
  • 07.09.2018. 09:00

"Ukusi Vojvodine" po drugi put u Novom Sadu

Posetioci će moći da probaju supu od fazana, perkelt, sekelji gulaš, vegansku sarmu na vojvođanski način, paprikaš od petla ili mangulice, pečene turijske kobasice, langoš, nasuvo, gomboce, štrudle ili rezance sa makom.

Foto: Krompičice Sitne Ljute
  • 314
  • 15
  • 0

Drugi gastronomski festival "Ukusi Vojvodine", koji promoviše autentične proizvode i jela vojvođanske kuhinje i ove godine će biti održan u Limanskom parku u Novom Sadu. Predstaviće se najbolji mali proizvođači i prerađivači hrane iz Vojvodine, restorani sa tradicionalnom vojvođanskom kuhinjom, a više od 100 kuvara iz sveta takmičiće se u pripremanju jela u četiri kategorije. 

Posetioci će tako moći da probaju supu od fazana, perkelt, sekelji gulaš, vegansku sarmu na vojvođanski način, paprikaš od petla ili mangulice, pečene turijske kobasice, langoš, nasuvo, gomboce, štrudle ili rezance sa makom.

"Ukusi Vojvodine" za prave hedoniste

Muzika i sportska nadmetanja

Na raspolaganju će im biti celodnevni muzički, kulturni i zabavni program za decu i odrasle. Na binama će se smenjivati koncerti rok i pop muzike, klasike, ali i tamburaša. Deca će se takmičiti u skakanju u džakovima, preskakanju vijače, nošenju jajeta u kašici, ili učestvovati u kreativnim kulinarskim i likovnim radionicama. 

Vojvodina Culinary Cup

U okviru festivala održava se i međunarodno takmičenje "Vojvodina Culinary Cup", koje će okupiti više od 100 kulinarskih majstora iz Srbije i regiona. Kuvari će se nadmetati u pripremanju modernog jela na vojvođanski način, spremanju testenine i rečne ribe, u pripremi restoranskog deserta. Najbolje će proglasiti stručni žiri na čelu sa Gerijem Filbijem, potpredsednikom Svetske asocijacije šefova kuvara.

Humanitarni špajz

Deo dvodnevne manifestacije biće i "Humanitarni špajz", akcija za prikupljanje hrane, koja će biti donirana Kolu srpskih sestara - Eparhija bačka, Novi Sad. On će imati posebno dizajniran štand, postavljen na vidljivom mestu, a hranu će poklanjati i proizvođači, i gosti festivala, kupovinom namirnica na festivalu.

Ukoliko ste se zainteresovali, "Ukusi Vojvodine" biće održan 8. i 9. septembra od 10 do 20 sati.


Tagovi

Ukusi Vojvodine Vojvodina Culinary Cup Humanitarni špajz Vojvođanska jela Limanski park Novi Sad


Autorka

Aleksandra Kekić

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.