Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Manifestacija
  • 01.09.2022. 12:00
  • Južnobački okrug, Vojvodina, Novi Sad

Ukusi Vojvodine u Novom Sadu: Od kulena, štrudli i gulaša

Biće posluženo više od sto tipičnih vojvođanskih jela u Limanskom parku Novog Sada drugog vikenda septembra.

Foto: Verica Matić
  • 368
  • 112
  • 0

Festival "Ukusi Vojvodine" ponovo nudi priliku svim zainteresovanima da svojim čulima iskuse autentični sever Srbije, i to od 10. do 11. septembra u Limanskom parku u Novom Sadu.

Biće posluženo više od sto tipičnih vojvođanskih jela. Tradicionalni i nezamenljivi nedeljni ručak sa rinflajšem prelivenim sosevima što od mirođije, što od višanja ili paradajza, biće svakako centralni događaj, navodi se na fejsbuk stranici manifestacije.

Posetioci će rešiti misteriju razlike između perkleta, paprikaša i gulaša. Osim slanih delikatesa biće u ponudi i slatki. Tašči i valjušci, štrudle od oraha, maka ili rogača, šufnudle i rezanci sa makom biće posebna atrakcija.

Osim kulena, sireva i pasti, na "Ukusima Vojvodine" moći će da se probaju i vina, ljute, ali i nežne rakije i zanatska piva sa penom ili bez.

"Dok vam slast ispunjava stomak i dok pokušavate da oduvate šećer u prahu sa vrha nosa, obratite pažnju i na bogat zabavni program, ili počastite sebe i novim znanjem o hrani i piću na radionicama za decu i odrasle", navode iz organizacije.


Tagovi

Ukusi Vojvodine Vojvođanska jela Gulaš Štrudla Kulen Sirevi


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...