Pretraživanje tekstova
Prvi dan je posvećen susretima vinara, a drugi i svim ostalim ljubiteljima vina.
Salon vina koji će okupiti afirmisane i mlade vinarije iz Srbije i regiona održaće se 5. i 6. aprila u Kragujevcu. Ova manifestacija jedna je od prestižnijih u Srbiji kada je reč o promociji vinskog turizma i kulture, a održava se po deveti put u Kongresnom centru hotela "Kragujevac".
Kako najavljuju organizatori iz Vinskog viteškog reda Šumadije, ovogodišnji Salon predstaviće posetiocima više od 500 najboljih vina iz zemlje i regiona.
"Salon okuplja kako afirmisane tako i mlade vinarije iz Srbije i regiona jugoistočne Evrope, profesionalne kupce iz oblasti distribucije, Retail i HoReCa sektora, restorane, vinoteke, kolekcionare, vinske medije, turističke organizacije i agencije", navodi se na sajtu Vinskih vitezova Šumadije.
Prvi dan biće posvećen susretima vinara i profesionalnih kupaca, a drugi dan namenjen je ljubiteljima vina uz degustacije vina i hrane i edukativne radionice. Biće dodeljena i godišnja nagrada za "Najveći doprinos vinskom turizmu".
"Biće prisutni i i proizvođači opreme za vino i enoloških sredstava, proizvođači hrane, pekarskih proizvoda, maslinovog ulja i vode, sireva i suhomesnatih proizvoda. Salon u svom pratećem programu ima predavanja i masterklas radionice, kao i slaganje vina i hrane".
Detaljan program Salona biće uskoro objavljen.
Tagovi
Vino Vinari Salon vina Degustacija vina Vinski vitezovi Šumadije
Autorka
Više [+]
Diplomirana novinarka, zaljubljena u pisanu reč. Trudi se da bude dorasla novinarskom postulatu: "Rečima usko, a mislima široko".
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentariši!
S obzirom na to da je većina voćnih vrsta u fazi mirovanja, neke u fazi bubrenja pupoljaka, savetuje se primena bakarnih preparata i mineralnog ulja kako bi se smanjio infekcioni potencijal biljnih bolesti, štetnih insekata i grinja. Apel v... Više [+]
S obzirom na to da je većina voćnih vrsta u fazi mirovanja, neke u fazi bubrenja pupoljaka, savetuje se primena bakarnih preparata i mineralnog ulja kako bi se smanjio infekcioni potencijal biljnih bolesti, štetnih insekata i grinja. Apel voćarima da ne preskaču ovaj tretman, jer je prethodna zima bila dosta blaga i samim tim uticala na to da patogeni uspešno prezime..