Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Razvoj seoskog turizma
  • 22.07.2015. 16:00

Neophodno veće ulaganje u seoski turizam

Razvoj seoskog turizma doprineo bi očuvanju seoske sredine i kulturne baštine, ali bi i ekonomski motivisao lokalno stanovništvo da ostane na selu.

Foto: depositphotos.com
  • 192
  • 8
  • 0

Predstavnici nekoliko udruženja i asocijacija u sektoru turizma nisu zadovoljni raspodelom subvencija koje je resorno ministarstvo nedavno dodelilo za projekte jer smatraju da bi više sredstava trebalo usmeriti u seoski turizam.

Tu poruku uputili su sa današnje zajedničke sednice nekoliko udruženja i asocijacija u oblasti turizma.

Oni smatraju da bi ubuduće trebalo više ulagati u seoski i etno turizam, jer su istraživanja tržišta pokazala da interesovanje za taj vid turizma raste. Razvoj seoskog turizma doprineo bi očuvanju seoske sredine i kulturne baštine, ali bi i ekonomski motivisalo lokalno stanovništvo da ostane na selu, navedeno je u zaključcima sa tog sastanka.

Razvojem seoskog turizma kroz direktnu budžetsku podršku resorno ministarstvo bi pored stimulisanja depopulacije trebalo da pruži podršku malim porodičnim gazdinstvima i doprinese kreiranju novih poslovnih šansi kao i smanjenju regionalnih razlika u razvoju sela, istakli su predstavnici udruženja i asocijacija u oblasti turizma.

Imajući u vidu činjenicu da država ne može sve sama, oni navode da su udruženja u proteklom periodu održala brojne manifestacije i radila na podizanju nivoa svesti o značaju turizma u manjim sredinama.

Foto: depositphotos.com; theclarkester


Izvori

Tanjug


Tagovi

Seoski turizam Ulaganje Razvoj Mala porodična gazdinstva Seoske sredine Raspodela subvencija