Pretraživanje tekstova
Napuštene silose za skladištenje žitarica i kuću, smeštene na 33 hektara zemlje, vlasnici su pretvorili u hotel viktorijanskog stila i na taj način privukli brojne turiste.
Seoski turizam sve više dobija na značaju, a veliki potencijal predstavljaju stare kuće, štale pa čak i silosi. Jedan takav silos za žitarice postao je odmaralište u viktorijanskom stilu. Njegovi idejni tvorci, Džon (John) i Džudi Stjuart (Judi Stewart) su 30 godina radili kao agenti osiguranja u Las Vegasu, a onda odlučili da promene karijeru i pokrenu sopstveni posao u okviru seoskog turizma.
Kupili su 33 hektara obradive površine među brežuljcima u okrugu Jamihil (Yamhill), u američkoj saveznoj državi Oregon, poznatoj po vinskom turizmu. Na zemljištu se nalazila stara kuća, tri silosa i pomoćni objekti. Porodica Stjuart imala je različite poslovne ideje, ali ipak su se odlučili za seoski turizam i stvorili jedno od najlepših smještaja u Oregonu, piše theheartysoul.
Hteli su da zadrže silose i njihovu metalnu konstrukciju. Unutrašnjost jednog su pretvorili u dnevni boravak, a ostala dva silosa su postala sobe i apartmani za goste, smešteni na dve etaže. Svi apartmani imaju pogled na dolinu Vilamet, na njene brežuljke i vinograde.
Možda ovaj objekat izgleda kao jednostavan seoski hotel, a vrlo je atraktivno namešten; mermerni podovi, obnovljeni zidovi i viktorijanski nameštaj čine ga vrlo luksuznim i posebnim. Prizemlje kuće i spoljni prostor oblikovani su u luksuzni centar za događanja poput venčanja i za razne proslave, a sadrži i moderno uređenu kuhinju i može smestiti oko 200 ljudi.
U dvorištu se nalazi i mala farma koza na kojoj proizvode mleko, meso i ostale proizvode. Takođe, uzgajaju patke i kokoške, u bašti povrće, a u velikom voćnjaku trešnje. Na 24 hektara zemlje uzgajaju travno seme po kojoj je taj deo Oregona poznat.
Zahvaljujući ovom hotelu, u okrugu Jamhil otvaraju se nove turističke mogućnosti, a gosti dolaze na nedelju dana ili više da uživaju u zelenilu, svežem vazduhu i pogledu na vinograde Oregona.
Tagovi
Silosi Hotel Seoski turizam Abbey Road Farm Krevet i doručak Stara kuća Potencijal
Autorka
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentariši!
Počela berba ranih sorti grožđa. Kakvi su prinosi i cene? Čitajte na portalu!
Djordje Ostojic
pre 1 nedelju
Pistovani poljoprivrednici, Cinjenica je da vec nekoliko godina zaredom, imamo extremnu susu, malo padavina. Ali, razumem i pojedince koji daju Više [+] podatke o svojim prinosima koji su za ne poverovati, medjutim moramo shvatiti jedno je stedeti, malo ulagati, cekati da iz neva padne kisa, pevati "oj dodo oj dodole" a drugo je prionuti na pripremu zemljista, dobro nadjubriti i ko moze stajnjakom, pa voditi racuna o plodoredu, pa resiti pitanje navodnjavanja, ne mora biti sve u 10 etku ali ipak strucno i radno. Ko samo ceka i kuka i nikad mu nije dosta ni subvencija, ondaje to ..... Bio sam na mojim parcelama koje rade zakupci, saroliko, jedan ulozio ima kukuruz u Vajskoj visok 2,7 metara svaki klip pun. Ja mu stisnuo ruku i kazem alal vera domacine. Na drugoj parceli doja, dosta slaba probuseni listovi, boja cudna ima mnogo korova, ambrozije , ja pitam ga sta si radio sta sejes unazad 5 godina, kaze soju uvek, e kazem mu pa moras malo struku i naulu slusati i vise ulaganja i rada! U M Idjosu covek posejo stocni jecam OK prinosi bili, u Zablju cekam na skidanje soje u Velikom ritu, bice kaze slabije od prosle godine ali kasna je sorta pa ce imati oko 1,8 t/ha , u B Gradistu kukurica ,solidno u odnosu na opste prinose i u odnosu na uslove i susu imace kaze oko 4,5 t/ha. Eeeeee navodjavanja mora biti ne moze se bez toga eno culi ste za okolinu Cacka gde je reseno pitanje jednog dela sa oko 500 ha, koja je razlika u prinosima!!! Veliki pozz, Djordje