Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Cene
  • 13.06.2024. 16:00

I dalje padaju cene stoke, jagnjad i za 370 din/kg

Dominantna prodajna cena šilježadi iznosila je 230 din/kg, dok je za ovce trebalo izdvojiti 220 din/kg

Foto: Vedran Stapić
  • 735
  • 139
  • 0

Niža cena teladi simentalske rase na području Kraljeva, poskupljenje tovnih bikova na području Loznice i pad cena prasadi i obe kategorije tovnih svinja obeležili su prethodnu nedelju u klanicama i na stočnim pijacama širom zemlje, prenosi STIPS. Nastavljen je trend pada cene jagnjadi u Loznici i Kraljevu.

Pad otkupne cene teladi simentalske rase težine do 160 kilogama zabeležen je u klanicama na području raškog regiona, gde je dominirao iznos od 750 din/kg. U istom periodu bila je viša otkupna cena tovnih bikova telesne mase iznad 500 kilogama, jer je dominirao iznos od 370 din/kg.

Otkupna cena tovnih bikova simentalske rase težine iznad 500 kilograma bila je viša u odnosu na prethodnu sedmicu u klanicama na području podrinjskog regiona, a iznosila je 360 din/kg. Za razliku od njih, niža je bila otkupna cena krava za klanje, jer je dominirao iznos od 250 din/kg. U klanicama na području šumadijskog regiona došlo je do rasta otkupne cene tovne junadi težine iznad 480 kilograma na dominantnih 360 din/kg

Prasići do 490 din/kg

Zabeležen je pad cene obe kategorije tovnih svinja na pijaci žive stoke u Kragujevcu. Za kupovinu grla teških od 80 do 120 kilograma kupci su trebali da izdvoje 230 din/kg, dok je za grla teža od 120 kilograma cena bila od 220 din/kg. Prodaja prasadi u kategoriji od 16 do 25 kilograma i protekle nedelje se odvijala po ceni od 490 din/kg.

Pad cene prasadi od 16 do 25 kilograma evidentiram je i na stočnoj pijaci u Kraljevu, jer je dominirao iznos od 350 din/kg. I u klanicama na području podrinjskog regiona prasići u ovoj kategoriji otkupljivani su za 490 din/kg. 

Pada cena jagnjadi

Na stočnoj pijaci u Loznici protekle nedelje je pala cena jagnjadi na 470 din/kg. U klanicama na području podrinjskog regiona, takođe je bila niža otkupna cena jagnjadi u odnosu na prethodni period. Na stočnoj pijaci u Kraljevu jagnjići su otkupljivani najčešće za 370 din/kg, dok je na stočnoj pijaci u Požarevcu dominirao iznos od 500 din/kg. 

Dominantna prodajna cena šilježadi iznosila je 230 din/kg, dok je za ovce trebalo izdvojiti 220 din/kg. 


Izvori

STIPS


Tagovi

Cene stoke Cena prasadi Cene jagnjadi Cene teladi STIPS Pad cena


Autorka

Dinka Bogunović

Više [+]

Diplomirana novinarka, zaljubljena u pisanu reč. Trudi se da bude dorasla novinarskom postulatu: "Rečima usko, a mislima široko".