AgroKlub.rs

\

Stočarstvo

Dobrodošli na AgroKlub.rs!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gde se nalazim? AgroKlub.rs » Stočarstvo » Inovativni pod za krave

Inovativni pod za krave

Pod za krave

Inovativni pod za krave

Datum: 10.12.2016. 12:00

Kategorija:

Stočarstvo

Tarsa pod za krave, sastoje se od tri sloja napravljenih od različitih gumenih jedinjenja i pene, čineći zonu s različitim stepenom mekoće. Posebno upečatljiva inovacija je redizajnirana zona za zglobove, u zadnjoj trećini novog poda.

Traženi zahtevi za dugotrajnost podova i određenog nivo komfora životinja su u osnovi dijametralno suprotni, pa je visok komfor životinja često u suprotnosti sa zahtevima za dugotrajnošću i obrnuto.

To nije slučaj sa Tarsa zonom komfora, gumenim podom za krave koji je nedavno razvio Gummiwerk Kraiburg Elastik. Ovi podovi se znatno razlikuju od konvencionalnih gumenih podova u uslovima selekcije materijala, dizajna i strukture.

Pod od tri sloja

Tarsa pod za krave, sastoje se od tri sloja napravljenih od različitih gumenih jedinjenja i pene, čineći zonu s različitim stepenom mekoće. Posebno upečatljiva inovacija je redizajnirana zona za zglobove, u zadnjoj trećini novog poda. Ova zona je formirana od polusferičnih šupljih segmenata napravljenih od visokokvalitetne gume koja obezbeđuje odličnu elastičnost i gipkost.

Materijal za dugotrajnost

Materijal je posebno dizajniran kako bi zadovoljio zahteve odlične dugotrajnosti. Jedinstvena struktura podloge, daje joj određeni oblik, dodatno obezebđujuću da čak prostirka u zoni pregiba zadržava dobre osobine isušivanja. Krave se sada mogu odmoriti, a da u zoni zglobova osete minimalni pritisak, dok su korita podloge ispunjena materijalom koji obezbeđuje dobru ventilaciju.

Tekst i foto: eurotier.com

Broj pregleda članka: 1718; Uspešnost članka: 221.9

Tagovi: Ventilacija, Gumeni pod, Tarsa, Grummiwerk Kraiburg Elastik, Dugotrajnost, Zona zglobova

Ključne reči članka: inovativni, pod, za, krave, krave


Marija Antanasković

Svi tekstovi autora

Autorka Marija Antanasković

Diplomirani inženjer poljoprivrede sa višegodišnjim iskustvom u novinarstvu. Zaljubljenik u poljoprivrednu tehniku.