Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljska
  • 26.02.2018. 20:00

Krava pobegla iz klanice i izborila se za svoj život

Nakon što je sve pokušao, vlasnik je odlučio da ubije kravu, ali se umešao načelnik grada Nise, Pavel Kukiz, koji se založio da krava ostane živa.

  • 650
  • 76
  • 0

Krava, koju mnogi nazivaju herojem, pobegla je iz klanice u Poljskoj i tako se spasla sigurne smrti. Nije dozvolila da je ukrcaju u kamion - probila je metalnu ogradu i pobegla skočivši u obližnje jezero, a potom zaplivala prema ostrvu. Ovde se nastanila, a tokom mesec dana napadala je sve koji su pokušali da joj se približe.

Borba za život

Vlasnik krave je pokušao da je vrati na farmu, ali je ona povredila jednog od radnika i slomila mu ruku. Pozvan je i veterinar, koji je trebalo da je uspava životinju, ali je ostao bez sredstva za uspavljivanje. Vlasnik je organizovao i lokalne vatrogasace, koji bi kravi odneli hranu. Međutim, kada se vatrogasni brod približio ostrvu, krava je preplivala na oko 50 metara udaljeno poluostrvo.

Kravu nagraditi za njen stav

Nakon što je sve pokušao, vlasnik je odlučio da ubije kravu, ali se umešao načelnik grada Nise (Nysa), Pavel (Pawel) Kukiz, koji se založio da krava ostane živa. Pokrenuo je Fejsbuk akciju i objavio da je spreman da plati ovom stočaru, da bi omogućio "kravi heroju" da se zauvek spasi od smrti.

"Ja nisam vegetarijanac, ali želim da se borim za život ove krave. Trebalo bi je smestiti na sigurno, u rezervat za životinje, kao nagradu za njen stav, i dati joj garanciju za dugoročno penzionisanje i prirodnu smrt", prenosi Independet Kukizove reči.

Foto: Snap_it / Pixabay


Tagovi

Krava Poljska Pavel Kukiz Ostrvo Klanica


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dan kod dede na farmi i igranje sa telićima. :)