• Prodaja stoke
  • 22.11.2021. 18:00

Mladi bik prodat za 54.000 evra

Za bika imena Vajnaht P*S borile su se četiri stanice za veštačko osemenjavanje.

Foto: Depositphotos/pajche (ilustracija)
  • 638
  • 148
  • 0

Prava se bitka ovog meseca vodila oko prodaje rasplodnih goveda u nemačkoj Bavarskoj. Čak su se četiri kompanije koje se bave genetikom i veštačkim osemenjavanjem borile oko jednog bika, imena Vajnaht P*S (u slobodnom prevodu Božić P*S, op.a.). Na kraju je prodat za 54.000 evra, piše agrarheute

Prilikom aukcije istaknuto je da se ovaj bik simentalske rase, star nepunih godinu dana jako lepo razvio, a nazvali su ga i "elegantnim". Njegov profil uzgojne vrednosti je uravnotežen, bez ikakvih slabosti, saopštili su iz nemačke Kancelarije za hranu, poljoprivredu i šumarstvo. Ukupna uzgojna vrednost mu je 136. Takođe ima i izuzetno visoku rasplodnu vrednost, sa indeksom od 124.

Ovaj bik dolazi sa uzgajališta Veis Manfred iz okruga Regen u Bavarskoj. 

Kupila ga je kompanija "Bayern-Genetik" iz okruga Landshut. 

Prošle godine, negde u ovo vreme, rekord u prodaji bikova postavljen je u Irskoj kada je bik, Klona Laki Eksplorer, takođe simentalac, prodat za 52.000 evra.


Tagovi

Prodaja bikova Vajnaht P*S Simentalska rasa Rekord


Autorka

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Crkva Svete Petke u Vranju poznata je i kao Krstata džamija. Za vreme Turaka crkva je pretvorena u džamiju tako što je dograđen minaret, ali su Turci ostavili krst, pa je narod prozvao Krstata džamija.