Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Cena stoke
  • 06.03.2024. 16:00

Pada cena junadi, prasići i svinje poskupeli

Junad 500, prasad 480, a jagnjad i do 550 dinara za kilogram.

Foto: Depositphotos/accept001
  • 2.243
  • 270
  • 0

Na pijaci žive stoke u Požarevcu zabeležen je pad prodajne cene tovne junadi, telesne mase od 350 do 480 kilograma, pošto se prodaja najčešće odvijala po ceni od 500 din/kg. Otkupna cena krava za klanje bila je niža u odnosu na prethodni period u klanicama na području moravičkog regiona. Otkup ove kategorije goveda najčešće se odvijao po ceni od 235 din/kg, piše STIPS.

Poskupele i krmače za klanje

Prasad, telesne mase od 16 do 25 kilograma i tovne svinje, telesne mase od 80 do 120 kilograma bili su skuplji, u odnosu na prethodnu sedmicu, na pijaci žive stoke u Čačku. Za prasad je trebalo izdvojiti 480 din/kg, a za svinje 350 din/kg. Na pijaci žive stoke u Kragujevcu došlo je do rasta cene krmača za klanje, pošto je protekle sedmice dominirao iznos od 180 din/kg. Identična je situacija bila i u klanicama na području šumadijskog regiona, pošto je dominiraoi znos od 180 din/kg.

Najskuplja jagnjad u Podrinju

Na stočnoj pijaci u Požarevcu došlo je do rasta cene jagnjadi, na dominantnih 500 din/kg. U klanicama na području braničevskog regiona evidentiran je pad otkupne cene ovaca u odnosu na prethodni period. Dominirao je iznos od 200 din/kg. Pored njih vršen je otkup šilježadi, čija je otkupna cena bila 250 din/kg. Ponuda i otkup obe kategorije ovaca bio je prosečan.

U klanicama na području nišavskog regiona, takođe je došlo do rasta otkupne cene jagnjadi, jer je u sedmici za nama dominirao iznos od 530 din/kg. Pad otkupne cene jagnjadi zabeležen je i u klanicama na području podrinjskog regiona. Dominirao je iznos od 550 din/kg. Obim ponuđenih i otkupljenih grla bio je na zavidnom nivou.


Izvori

STIPS


Tagovi

Cene stoke STIPS Cena junadi Cena jagnjadi Cena prasadi Stočne pijace


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...