Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Cene stoke
  • 20.06.2024. 10:30

Pada cena prasića: otkup od 300 do 500 din/kg

Na pijaci žive stoke u Kraljevu je tokom protekle nedelje evidentiran pad cene teladi simentalske rase, težine do 160 kilograma, a dominirao je iznos od 720 din/kg.

Foto: Depositphotos/kalinovsky
  • 2.496
  • 315
  • 0

Nastavljaju da padaju cene prasadi i tovnih svinja na stočnim pijacama i u klanicama širom Srbije, prenosi STIPS. U nedelji za nama zabeležen je rast cene ovaca u Kraljevu, a jagnjadi u Kragujevcu.

Na pijaci žive stoke u Kraljevu je tokom protekle nedelje evidentiran pad cene teladi simentalske rase, težine do 160 kilograma, a dominirao je iznos od 720 din/kg. Telad u istoj kategoriji bilA su jeftinija i na stočnoj pijaci u Užicu, a kupci su trebalo da izdvoje 650 din/kg. Klaničari sa područja Zlatiborskog regiona su otkupljivali telad po višoj ceni u odnosu na prethodni period, a dominirao je iznos od 680 din/kg.

U Podrinju je zabeležen rast cena krava za klanje simentalske rase i najčešće su otkupljivane za 260 din/kg. Otkupna cena tovne junadi težine iznad 480 kilograma bila je niža u odnosu na prethodni period u klanicama na području mačvanskog regiona, jer je dominirao iznos od 350 din/kg. U klanicama na području srednjebanatskog regiona evidentiran je rast cena sve tri kategorije goveda. Tovna junad težine iznad 480 kilograma otkupljivana su za 350 din/kg, bikovi simentalske rase za 350 din/kg, a holštajn rase za 320 din/kg.

Cena prasića - kako gde

Prasad težine od 16 do 25 kilograma bila su jeftinja u klanicama na području jablaničkog regiona i najčešće su otkupljivana po ceni od 450 din/kg. Na pijaci žive stoke u Leskovcu je, takođe, zabeležen pad cene prasadi iste kategorije, jer je dominirao iznos od 500 din/kg. Obim ponude, prodatih i otkupljenih grla bio je prosečan.

Otkupna cena tovnih svinja u kategoriji od 80 do 120 kilograma bila je niža i u klanicama na području srednjebanatskog regiona, jer je dominirao iznos od 230 din/kg. U klanicama na području šumadijskog regiona evidentiran je pad cena prasadi težine od 16 do 25 kilograma na 350 din/kg, tovnih svinja težih od 120 kilograma na 200 din/kg i krmača za klanje, jer je dominirao iznos od 180 din/kg. Na stočnoj pijaci u Kraljevu je protekle sedmice došlo do pada cene prasadi, težine od 16 do 25 kg. Dominirao je iznos od 300 din/kg.

Jagnjad do 500 din/kg

Na stočnoj pijaci u Kragujevcu zabeležen je rast cene cene ovaca, a dominirao je iznos od 180 din/kg. Jagnjad su otkupljivana 450 din/kg. U klanicama na području šumadijskog regiona evidentiran je pad otkupnih cena jagnjadi na 430 din/kg i ovaca na 170 din/kg. Na pijaci žive stoke u Kraljevu došlo je do rasta prodajne cene jagnjadi u odnosu na prethodni period, a mogla su se najčešće pazariti za 400 din/kg.

Jagnjad su protekle sedmice bila skuplja i na stočnoj pijaci u Loznici, a prodaja se najčešće odvijala po ceni od 480 din/kg. Ponuda jagnjadi bila je slaba, a prodaja još slabija. Dominantna cena jagnjadi iznosila je 500 din/kg u klanicama na području braničevskog regiona. Za otkupljenu šilježad klaničari su protekle sedmice plaćali 230 din/kg, dok je dominantna cena ovaca iznosila 220 din/kg.


Izvori

STIPS


Tagovi

Cene stoke Cene prasića Cene teladi Cena jagnjadi Cena krava Cene bikova STIPS


Autorka

Dinka Bogunović

Više [+]

Diplomirana novinarka, zaljubljena u pisanu reč. Trudi se da bude dorasla novinarskom postulatu: "Rečima usko, a mislima široko".

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poljoprivreda kao fabrika pod vredrim nebom koja nas svakim novim danom uči nekim novim životnim lekcijama dok ubiramo plodove celogodišnjeg rada sa plodne Vojvođanske zemlje

#RuralFoto #proizvodnja