• Registar objekata
  • 02.09.2019. 15:00

Pravilnik o registraciji objekata za proizvodnju i promet hrane životinjskog porekla

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede donelo je Pravilnik o registraciji, odnosno odobravanju objekata za proizvodnju i promet hrane životinjskog porekla. Kontrola u objektima je tri meseca od dana upisa u Registar.

Foto: Bigstockphoto/mulderphoto
  • 352
  • 29
  • 0

Pravilnikom se bliže propisuju objekti za proizvodnju i promet hrane životinjskog porekla koji se registruju, odnosno odobravaju. Način i postupak registracije, odnosno odobravanja objekata, izgled obrazaca zahteva za upis objekata u Registar objekata, odnosno Registar odobrenih objekata, kao i sadržina i način vođenja Registra objekata i Registra odobrenih objekata.

Pravno lice ili preduzetnik, podnose ministarstvu nadležnom za poslove veterinarstva zahtev za upis objekta u Registar objekata.

Kompletan pravilnik pogledajte ispod teksta.

Posle prijema zahteva, Ministarstvo proverava da li je zahtev pravilno popunjen i na osnovu uredno podnetog zahteva objekat se upisuje u Registar i određuje registarski broj.

Kontrola u objektima je tri meseca od dana upisa u Registar. Slična je i procedura sa objektima koji se odobravaju.


Dokumenti


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije


Tagovi

Pravilnik Promet hrane životinjskog porekla Zahtev Miknistarstvo poljoprivrede Registar


Autorka

Slađana Aničić

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.