Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivredni sajam u Novom Sadu
  • 17.05.2018. 14:00

Proglašeni apsolutni šampioni na Nacionalnoj izložbi stoke 2018

Nacionalna izložba stoke, koja predstavlja biser svakog Poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, i ove godine je iznedrila apsolutne šampione u govedarstvu, svinjarstvu, ovčarstvu i konjarstvu.

Foto: Vedran Stapić
  • 2.810
  • 242
  • 0

Nacionalna izložba stoke, koja predstavlja biser svakog Poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, i ove godine je iznedrila apsolutne šampione u govedarstvu, svinjarstvu, ovčarstvu i konjarstvu. Predstavljeni su na Danu stočara, koji je održan u Master centru.

Izloženo 132 grla goveda

Na ovogodišnjoj izložbi predstavljena su 132 grla, ali je ocenjeno njih 116. Najviše je bilo junica - 100. Ukupna ocena je da su grla simentalske, kao i holštajn-frizijske rase visokog kvaliteta, kao i genetskog potencijala. Apsolutni šampion, za kolekciju simentalske rase, je Delta Agrar iz Novog Beograda.

Disko - najteži bik Poljoprivrednog sajma

Zastupljene sve rase u svinjarstvu

Kada je reč o svinjama, izloženo je 145 grla, 46 prasadi od 14 krmača, što je više nego prošle godine. Njih 72 nije ocenjeno. Zastupljene su sve rase, a Komisija je ocenila da su izuzetno kvalitetna grla, sa posebnom pohvalom za ujednačenu kolekciju nazimica. Veliki šampionski pehar sa titulom apsolutnog šampiona pripao je firmi Napredak AD iz Stare Pazove za durok, nazimice F1, krmače sa prasadima i tovne svinje.

Najveći broj virtemberg ovaca

Izložba je ove godine itekako bogatija, kada je reč o ovcama. Dok ih je prošle godine bilo 102, ove ih je čak 445! Najviše je zastupljen virtemberg, sa 178 primeraka. Apsolutni šampioni su kolekcije il de frans, vlasnika Milorada Čuletića iz Hrtkovaca, kao i virtemberg firme Kusato DOO iz Mačvanske Mitrovice. 

Konji - najlepši deo izložbe

Ljubitelji konja mogu da uživaju u lepoti 92 grla, a izloženi su lipicaneri, hrvatska hladnokrvna rasa i u tipu posavac, nonius i araber. Apsolutni šampion je 736 Maestro Troffeto, vlasnika Bogdana Markovića iz Batajnice. 


Foto prilog


Tagovi

Konji Goveda Svinje Ovce Apsolutni šampioni Novosadski sajam Poljoprivredni sajam Nagrade


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.


Partner