Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Cena stoke
  • 01.09.2022. 17:00

Rast cene junadi do 160 kg, skuplji tovljenici, jeftinija šilježad

Na pojedinim mestima u Srbiji, skuplje prase od jagnjeta.

Foto: Depositphotos/baronb
  • 465
  • 48
  • 0

Reporter STIPS iz Požarevca, zabeležio je protekle nedelje rast otkupne cene teladi telesne mase do 160 kilograma na 500 din/kg, tovne junadi telesne mase od 350 do 480 kilograma na 430 din/kg i pad otkupne cene na 180 din/kg u klanicama na području baničevskog regiona uz prosečnu ponudu i trežnju svih kategorija goveda. Na pijaci žive stoke u Užicu došlo je do rasta prodajne cene teladi simentalske rase telesne mase do 160 kilograma na 550 din/kg. 

Rast otkupne cene teladi hereford rase telesne mase do 160 kilograma evidentiran je tokom protekle sedmce u klanicama na području sremskog regiona, jer je dominirao iznos od 530 din/kg. Telad simentalske rase telesne mase do 160 kilograma bila su jeftinija u sedmici za nama na pijaci žive stoke u Kraljevu, pošto je dominirao iznoa od 610 din/kg. Za razliku od njih viša je bila cena tovnih bikova iste rase telesne mase preko 500 kilograma, pošto je dominirao iznos od 330 din/kg

Prasad do 350 dinara po kilogramu

U klanicama na području južnobačkog regiona došlo je do rasta otkupne cene prasadi telesne mase od 16 do 25 kilograma u odnosu na prethodni period. Dominirao je iznos od 340 din/kg. Rast obe kategorije prasadi i tovnih svinja telesne mase preko 120 kilograma evidentiran je protekle sedmice i na pijaci žive stoke u Novom Sadu, jer su se prasad mogla pazariti po ceni od 340 do 360 din/kg, a tovne svinje po ceni od 240 din/kg. Klaničari sa područja sremskog regiona po višoj su otkupnoj ceni otkupljivali obe kategorije tovnih svinja protekle sedmice.

Detaljan izveštaj STIPS-a, možete pogledati na ovom linku

Za grla telesne mase od 80 do 120 kilograma plaćali su 270 din/kg, a za grla telesne mase preko 120 kilograma 240 dinkg. Otkupna cena prasadi telesne mase od 16 do 25 kilograma bila je viša u odnosu na prethodni period i u klanicama na području južnobanatskog regiona, jer je dominirao iznos od 350 din/kg. Protekle je sedmice došlo do rasta otkupne cene tovnih svinja telesne mase od 80 do 120 kilograma u klanicama na području Srednjebanatskog regiona, jer je dominirao iznos od 270 din/kg. 

Jeftinija jagnjad u zlatiborskom okrugu

Protekle je sedmice na pijaci žive stoke u Užicu došlo do rasta prodajne cene jagnjadi, jer se promet obavljao najčešće po ceni od 320 din/kg. Obim ponude i prodaje bili su na prosečnom nivou. Tokom iste sedmice došlo je do pada otkupne cene jagnjadi u klanicama na području zlatiborskog regiona, jer je dominirao iznos od 300 din/kg.

Na stočnoj pijaci u Kraljevu zabeležen je rast prodajne cene jagnjadi, pošto je protekle sedmice domnirao iznos od 320 din/kg. Rast otkupne cene jagnjadi na 380 din/kg i pad otkupne cene šilježadi na 180 din/kg karakteristika je sedmice za nama u klanicama na području braničevskog regiona. 


Tagovi

Cene stoke Cena jagnjadi Cena junadi Cena prasadi STIPS


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bagrem rano procvetao