Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Svinjska kuga
  • 23.07.2019. 17:00

Vakcinacija protiv svinjske kuge ukida se od 01. oktobra

Do kraja nedelje trebalo bi da bude objavljen pravilnik koji definiše u kojim delovima Srbije će biti ukinuta vakcinacija, a na kojim lokacijama ta mera ostaje i dalje na snazi.

Foto: Bigstockphoto/evr
  • 136
  • 18
  • 0

Od 01. oktobra 2019. godine, država će ukinuti vakcinaciju protiv kuge svinja (KKS), potvrdilo je i ministarstvo poljoprivrede.

Do kraja nedelje trebalo bi da bude objavljen pravilnik koji definiše u kojim delovima Srbije će biti ukinuta vakcinacija, a na kojim lokacijama ta mera ostaje i dalje na snazi, navodi RTV.

Ova mera Ministarstva poljoprivrede trebalo bi da utiče da se Srbiji odobri izvoz svinjskog mesa u Evropsku uniju.

Srbija u EU može da izvozi termički obrađene proizvode

Srbija u ovom momentu može jedino da izvozi u države Unije, proizvode napravljene od svinjskog mesa, a koji su prošli određenu vrstu termičke obrade.

Kada je reč o ranije najavljenom izvozu junetine, prvi kontigenti iz srpskih klanica trebalo bi da krenu za Tursku u toku narednih desetak dana.

U našu zemlju trebalo bi da doputuje uskoro i delegacija iz Egipta kako bi pregovarala sa nadležnima o uslovima pod kojima može da se izvozi srpska govedina na to tržište.


Izvori

RTV


Tagovi

Svinjska kuga Izvoz junetine Delegacija iz Egipta Tržište EU Srpska govedina


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing-master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbedne hrane.