AgroKlub.rs

\

Stočarstvo

Dobrodošli na AgroKlub.rs!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gde se nalazim? AgroKlub.rs » Stočarstvo » Virtemberg ovce odličan priplodni materijal

Virtemberg ovce odličan priplodni materijal

Ovčarstvo

Virtemberg ovce odličan priplodni materijal

Datum: 05.01.2017. 12:00 |

Kategorija:

Stočarstvo

Petar Manojlović iz sela Krćevac kraj Topole ima 35 grla ovaca, koje odgaja kao vrhunsko meso i priplodni materijal. Više u prilogu iz emisije "U našem ataru" produkcije Vertigo.

Petar Manojlović iz sela Krćevac kraj Topole ima 35 grla ovaca i jednog ovna rase Virtemberg. Počeo je pre 10 godina sa 10 grla, a tada mu je prioritet bilo govedarstvo. Uskoro se preorijentisao na proizvodnju vrhunskog jagnjećeg mesa.

Odabrao je ovu rasu, jer su grla krupna i više puta se jagnje. Problem predstavlja nalaženje kvalitetnog ovna. Kada se sve kockice sklope, Manojlović uspe da proda jagnjad i kao meso, ali i kao odličan priplodni materijal.

Cene ostalih proizvoda su zanemarljive - za mleko ne postoji tržište, a cena vune je suviše mala, kao i cena za stariju ovcu.

Prednost vidi u svojih dva hektara zemlje i okolnim pašnjacima, kao i u subvencijamaod 7.000 dinara po grlu. Ipak, bilo bi mu mnogo lakše da se one isplaćuju tokom leta, rekao je Manojlović.

Pogledajte celu priču u prilogu ispod.

Foto: Printscreen, YouTube


Vertigo production

Vertigo production
Laze Nančića 2, Novi Sad, Srbija
tel: +381 21 300 82 66
e-mail: vertigons@gmail.com , web: www.poljoprivrednaemisija.com

Broj pregleda članka: 3456; Uspešnost članka: 737.8

Tagovi: Ovčarstvo, Priplodni materijal, Virtemberg, Krćevac, Petar Manojlović

Ključne reči članka: virtemberg, ovce, odlican, priplodni, materijal, manojlović, materijal, priplodni, odličan, virtemberg, priplodni materijal, odličan priplodni, odličan priplodni materijal


Aleksandra Kekić

Svi tekstovi autora

Autorka Aleksandra Kekić

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena deviza: Ko sme taj može, ko ne zna za strah taj ide napred.