Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • STIPS
  • 29.09.2023. 09:00

Zabeležena najviša cena tovnih svinja od kada se prate podaci

Zabeležen je rast otkupne cene tovnih svinja u klanicama na području mačvanskog regiona, a viša je cena bila i u klanicama na teritoriji podunavskog, ali i južnobanatskog regiona.

Foto: Depositphoto/dusanpetkovic
  • 886
  • 59
  • 0

U klanicma na području podunavskog regiona došlo je do rasta otkupne cene teladi simentalske rase telesne mase do 160 kilograma na 490 din/kg i tovnih bikova telesne mase preko 500 kilograma na 350 din/kg. Telad su, u sedmici za nama, bila skuplja i na piijaci žive stoke u Užicu, pošto je dominirao iznos od 640 din/ kg. 

Najčešća otkupna cena tovne junadi telesne mase preko 480 kilograma iznosila je 350 din/kg u klanicama na području srednjebanatskog regiona, u periodu od 18. do 24. septembra.

Tovne svinje u Mačvi - 320 din/kg

Reporteri STIPS su protekle nedelje zabeležili rast otkupne cene tovnih svinja na 320 din/kg u klanicama na području mačvanskog regiona. To je najviša postignuta cena od kada se prate podaci za potrebe STIPS. Viša je bila otkupna cena tovnih svinja telesne mase od 80 do 120 kilograma i u klanicama na teritoriji podunavskog regiona. Dominirao je iznos od 280 din/kg.

U klanicama na području južnobanatskog regiona došlo je do rasta otkupne cene tovnih svinja, telesne mase od 80 do 120 kilograma, pa je dominirao iznos od 280 din/kg. Identična otkupna cena tovnljenika telesne mase od 80 do 120 kilograma zabeležena je i u klanicama na teritoriji srednjebannatskog regiona tokom protekle sedmice. Otkupna cena tovnih svinja telesne mase od 80 do 120 kilograma bila je niža u odnosu na prethodni period u klanicama na području severnobačkog regiona, jer je dominirao iznos od 270 din/kg. 

Jeftinija jagnjad

Jagnjad su bila jeftinija u odnosu na prethodni period na stočnoj pijaci u Užicu, pošto se prodaja ove kategorije ovaca odvijala najčešće po ceni od 400 din/kg. Nije bilo promene u pogledu cena ponude i tražnje jagnjadi, dviski i ovaca, na pijaci žive stoke u Čačku, u odnosu na prethodni period. Dominantna cena jagnjadi iznosila je 400 din/kg. Za dviske je trebalo izdvojijti 200 din/ kg, dok je dominantna cena ovaca iznosila 170 din/kg.

Dominantna prodajna cena jagnjadi iznosila je 420 din/kg u sedmici za nama na pijaci žive stoke u Kraljevu. Za jarad je trebalo izdvojiti 400 din/kg, dok je najčešća prodajna cena 220 din/kg. Ovnove za priplod su kupci mogli pazariti za oko 30.000 dinara po grlu.


Izvori

STIPS


Tagovi

Cena teladi Cena tovnih bikova Cena tovne junadi STIPS Cena tovnih svinja Cena tovljenika Cena jagnjadi Cena dviski Cena ovnova


Autor

Đorđe Lalić

Više [+]

Zaljubljenik u poljoprivrednu mehanizaciju i pionir agrarnog novinarstva