Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ministarstvo poljoprivrede
  • 27.07.2016. 14:00

Apel - ne paliti vatru u prirodi

Građanima upućen apel da tokom boravka u prirodi i izvođenja radova na poljima ne pale vatru na otvorenom.

  • 188
  • 8
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine apeluje na sve građane, da tokom boravka u prirodi i izvođenja radova na poljima, ne pale vatru na otvorenom jer se može proširiti i izazvati šumske požare, čije su štete neprocenjive.

Veći rizik od požara

Nastupajući period visokih temperatura veoma će pogodovati nastanku šumskih požara, a obzirom da je nastupio i period korišćenja godišnjih odmora i samim tim povećanog prisustva stanovništva u prirodi, Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine apeluje na građane da se odgovorno ponašaju pri odlasku u prirodu i da ne vrše nekontrolisano paljenje vatre na otvorenom prostoru, ukoliko ta mesta nisu za to predviđena (vidno obeležena) i obezbeđena.

Pojačane mere u zaštiti šuma od požara

Uprava za šume resornog ministarstva naložila je korisnicima šuma koji gazduju državnim šumama da preduzmu pojačane mere na zaštiti šuma od požara u skladu sa planovima zaštite šuma od požara i propisima. Podsećamo i da je zakonom zabranjeno paljenje korova, strnjišta, trstike, trave i drugog rastinja, kao i paljenje otvorene vatre u šumi i na zemljištu u neposrednoj blizini šume, na udaljenosti manjoj od 200 metara od ruba šume.

Šumarsko lovna inspekcija Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine će obavljati pojačanu kontrolu sprovođenja mera zaštite od požara, kako kod korisnika i sopstevnika šuma, tako i kod korisnika lovišta. Takođe, iz Ministarstva pozivaju građane da, ukoliko uoče vatru na otvorenom ili manji požar, o tome odmah obaveste MUP - Sektor za vanredne situacije.

Foto:pixabay.com


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije


Tagovi

Apel Zaštita šuma Šumski požari Paljenje korova Radovi na poljima Ministarstvo poljoprivrede

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Božanski cvetovi žutog narcisa.