Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Šume
  • 09.05.2024. 09:00
  • Moravički okrug, Čačak

Čačak pošumljava 8.000 kvadratnih metara autohtonim vrstama drveća

Vrednost ovog projekta je oko tri miliona dinara, od čega je resorno ministarstvo obezbedilo sredstva od oko 2.300.000 dinara, a Grad Čačak oko 700.000 dinara.

Foto: Depositphoto/pyzata (ilustracija)
  • 90
  • 23
  • 1

Grad Čačak će uz pomoć Ministarstva zaštite životne sredine realizovati projekat pošumljavanja, u cilju zaštite i očuvanja predeonog diverziteta na teritoriji grada Čačka za 2024. godinu. Vrednost ovog projekta je oko tri miliona dinara, od čega je resorno ministarstvo obezbedilo sredstva od oko 2.300.000 dinara, a Grad Čačak oko 700.000 dinara. 

Projekat će biti realizovan na jesen 2024. godine, a podrazumeva pošumljavanje površine od 8.000 metara kvadratnih i zasadu oko 200 autohtonih vrsta drveća.

Šumska područja Čačka pokrivaju 15.761 hektar, što procentualno izračunato podrazumeva oko 25 odsto ukupne teritorije, ili nešto manje od jednog ara po stanovniku, podatak je sajta "Zeleni talas".

Za realizaciju ovog projekta biće zaduženo javno komunalno preduzeće "Gradsko zelenilo".

U selu kod Čačka posadio šumu da proizvodi kiseonik za sadašnje i buduće generacije

Da je ovaj grad Zapadne Srbije usmeren ka pošumljavaju, setimo se primera Stefana Drljače koji je 2016. godine u selu Dučalovići, sa svojim bratom posadio prvih 150 crvenih hrastića.


Tagovi

Pošumljavanje Autohtone vrste drveća Ministarstvo zaštite životne sredine Grad Čačak Stefan Drljača


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Velika zlatna medalja i pehar šampiona u grupi proizvoda od mesa za "Vlašku magiju" - gotovo jelo. Medjunarodni sajam poljoprivrede u Novom Sadu.Presrećni smo 😀 Čestitamo svim kolegama 👏 @vlaska__magija @novosadski_sajam #vlaškamagijagoto... Više [+]