Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pošumljavanje
  • 06.08.2019. 09:00

Uprava za šume poklanja sadnice onima koji žele da pošume svoje imanje

Državna Uprava za šume ponudila je besplatno sadni materijal građanima koji žele da na svojim posedima većim od pet ari zasade drveće, objavljeno je u pozivu na sajtu Uprave koja je deo Ministarstva poljoprivrede.

Foto: Bigstockphoto/Guas
  • 11.286
  • 5.422
  • 4

Za pošumljavanje može da se koristi šumsko i poljoprivredno zemljište, s tim što je za pošumljavanje obradivog poljoprivrednog zemljišta neophodno pribaviti saglasnost Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede - Uprave za poljoprivredno zemljište.

Građani koji imaju šumsko zemljište sa dokazom o vlasništvu mogu da se obrate najbližem registrovanom šumskom rasadniku i tako prijave za dobijanje sadnog materijala. Za besplatne državne sadnice mogu da se prijave i građani koji imaju poljoprivredno zemljište uz prethodnu obavezu da kod Uprave za poljoprivredno zemljište Ministarstva poljoprivrede dobiju saglasnost za pošumljavanje.

U Srbiji ima 55 registrovanih šumskih rasadnika 

Spisak registrovanih šumskih rasadnika kojih u Srbiji ima 55, sa kontaktima, postoji na sajtu Uprave za šume. Trošak ovakvog od države podržanog načina sadnje snosi Budžetski fond za šume Srbije, a pravo na podršku ostvaruje se preko konkursa na kojima učestvuju pravna lica ili preduzetnici koji imaju registrovane rasadnike.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede - Upravi za šume, Novi Beograd, Omladinskih brigada 1, email: (office.sume@minpolj.gov.rs). Detaljne informacije možete videti OVDE. 


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije


Tagovi

Pošumljavanje Besplatne sadnice Šumski rasadnik Ministarstvo poljoprivrede


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.