Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sadnja drveća
  • 11.12.2020. 10:00
  • Severnobanatski okrug, Vojvodina, Novi Kneževac

Vojvodinašume donirala 430 sadnica drveća opštini Novi Kneževac

Zajedno za predstavnicima udruženja "Za bolji Novi Kneževac" sadimo oko 430 komada sadnica i to: koprivić, lipa, brest, smrča, evodia, tamariks, sirijska ruža i razne vrste tuja i druge, i na najbolji mogući način dajemo doprinos zdravijoj životnoj sredini, rekao je direktor "Vojvodinašume" Roland Kokai.

Foto: JP Vojvodinašume
  • 192
  • 62
  • 0

Javno preduzeće "Vojvodinašume" doniralo je 429 sadnica za devet naseljenih mesta opštine Novi Kneževac u sklopu akcije ozelenjavanja, koju organizuje Udruženje građana "Za bolji Novi Kneževac". Vrednost donacije JP "Vojvodinašume" je tačno 254.971 dinara, navodi se u saopštenju dostavljeno redakciji.

"Zajedno za predstavnicima udruženja "Za bolji Novi Kneževac" sadimo oko 430 komada sadnica i to: koprivić, lipa, gorski javor, brest, smrča, bor, kleka, evodia, kerleuterija, tamariks, sirijska ruža i razne vrste tuja, i na najbolji mogući način ulepšavamo prostor i dajemo doprinos zdravijoj životnoj sredini", rekao je direktor "Vojvodinašume" Roland Kokai i dodao da su svesni činjenice da je Vojvodina poljoprivredna regija i da je pošumljenost jako mala i da baš ovo područje ima vrlo nizak stepen pošumljenosti - svega jedan odsto.

U Novom Kneževcu posađeno je 430 sadnica lipe, brsta, smrče, bora...

"Ovo nije tipična aktivnost šumara jer se ne radi o šumama, ali baš zbog toga, mi prvi svojim primerom moramo pokazati koliko je važno da čuvamo, ali i unapređujemo životnu sredinu."

U saradnji sa pomenutim udruženjem građana, lokalnom samoupravom i stanovnicima opštine Novi Kneževac, uz stručni nadzor radnika JP "Vojvodinašume", posađene su donirane sadnice na više lokacija u Novom Kneževcu, Banatskom Aranđelovu i Srpskom Krsturu.

Realizacija ovakvih projekata doprinosi stvaranju boljih uslova za zdraviji život svih nas, zaključeno je u saopštenju.


Foto prilog


Tagovi

Sadnja drveća Vojvodinašume Ronald Kokai Sadnice drveća Novi Kneževac Donacija


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dan kod dede na farmi i igranje sa telićima. :)