Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Osiguranje vinograda
  • 10.12.2016. 09:00

Koliko vinogradari u Indiji izdvajaju za osiguranje

Farmeri su srećni da plaćaju manju premiju nego što je to uobičajeno. Normalno, oni bi trebali da plate mnogo veću premiju osiguranja ali ove godine broj je 5.

Foto: bigstockphoto.com/Gary Tognoni
  • 1.139
  • 285
  • 0

Poslednje izmene u politici za osiguranje useva obezbeđuju preko potrebnu pomoć za proizvođače grožđa u Karnataka u Indiji. Nova politika menja pokrivanje štete useva zbog gubitaka nastalih usled vremenskih nepogoda, koje su skoro pogodile mnoge poljoprivrednike u ovoj oblasti.

U skaldu s amadmanom, osiguravajuće kompanije će kao osnovu za procenu štete koristi Panchayat kao baznu oblast a ne taluk kao što je to do sada bio slučaj.

Premije osiguranja smanjene

Farmeri su takođe srećni da plaćaju manju premiju nego što je to uobičajeno. Normalno, oni bi trebali da plate mnogo veću premiju osiguranja ali ove godine broj je 5%. Union vlada planira da na isti način odredi i ostale troškove za poljoprivrednike.

Jedan farmer kaže da su do prošle godine proizvođači grožđa imali da plate skoro 25.000 indijskih rupija po akri koju osiguravaju, ali od ove godine to će biti oko 9.000 za 2,47 akri. On je takođe naveo da je u državi 21.000 hektar pod vinogradima, preko 10.000 hektara zemljišta si Vijayapura.

"Mi se nadamo da će nova šema osiguranja pomoći vinogradarima koji su imali probleama s vremenskim neprilikama godinama u sušnom području na severu Karnataka regiona", navodi proizvođač kako piše fresgplaza.

Foto: bigstockphoto.com/Gary Tognoni


Izvori

Fresh plaza


Tagovi

Osiguranje useva Indija Panchayat Vinogradari Šteta


Autorka

Marija Antanasković

Više [+]

Diplomirani inženjer poljoprivrede sa višegodišnjim iskustvom u novinarstvu. Zaljubljenik u poljoprivrednu tehniku.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Srećan vam Dan svete Julijana! :D Danas je običaj da se čovek dobro najede, a ko je sklon alkoholu, i dobro napije :D