Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Manja zainteresovanost za srpsku šljivu
  • 09.10.2016. 18:00

Izvoz šljiva u Rusiji manji za trećinu

Iz Srbije je prošle godine u Rusku Federaciju izvezeno 11.854 tona svežih šljiva u vrednosti, oko devet miliona evra, dok podaci za 2016. godinu pokazuju da je krajem avgusta vrednost izvoza bila 5,9 miliona evra. Na tržište Federacije Rusije je plasirano 7.863 tona ovog voća, prenose Novosti.

  • 338
  • 15
  • 0

Izvoz svežih šljiva u Rusiju ove godine je pao za trećinu u odnosu na prošlu godinu. Uprkos postignutim rekordnih prinosima i niskim otkupnim cenama ovo voće plasman ovog voća je slabiji nego proteklih sezona i postoji više različitih obrazloženja zašto se to desilo.

2015. u Rusiju izvezeno 11.854 tona sveže šljive

Iz Srbije je prošle godine u Rusku Federaciju izvezeno 11.854 tona svežih šljiva u vrednosti, oko devet miliona evra, dok podaci za 2016. godinu pokazuju da je krajem avgusta vrednost izvoza bila 5,9 miliona evra. Na tržište Federacije Rusije je plasirano 7.863 tona ovog voća, prenosi SEEbiz.

Smanjeno interesovanje i za suve šljive

Još lošiji su rezultati izvoza suvih šljiva čiji je izvoz vrednosno, do sada, pao čak četiri puta u odnosu izvoz ostvaren prošle godine. Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku u 2015. suve šljive su u Rusiju izvezene u vrednosti oko dva miliona evra. Ove godine je vrednost izvoza suve šljive smanjena više od tri puta s obzirom na to da je vredsnost ovogodišnjeg izvoza 590.000 evra.


Povezana biljna vrsta

Šljiva

Šljiva

Sinonim: - | Engleski naziv: Plum | Latinski naziv: Prunus domestica L.

Šljiva raste kao srednje veliko stablo, manje ili više bujnog rasta. Pojedine sorte zahtevaju oprašivače, dok se neke oprašivaju same. Šljive donose plodove na dvogodišnjim ili... Više [+]

Tagovi

Izvoz Šljiva Suva šljiva Federacije Rusije


Autorka

Verica Matić

Više [+]

Verica je administrator Agroklub portala. Diplomirani je menadžer u turizmu - master, a "zalutala" je i pronašla se u poljoprivrednim vodama. Veruje u tradicionalne vrednosti i digitalne trendove.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Na ovu egzotičnu biljku 🍍 sam naišla jednog jutra na putu do Limanske pijace. Nasmejana baka Slavica me je uverila da je moguće gajiti je u našim klimatskim uslovima. Dala mi je jedan važan savet: ''Zalivaj ga samo destilovanom vodom, vodo... Više [+]