Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Cena maline
  • 19.06.2019. 12:30

Nedimović: Cena maline će možda nadmašiti 150 dinara

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović rekao je da očekuje da će cena maline možda čak i nadmašiti 150 dinara. Po njegovim rečima "roland" je podbacio u Čileu i na nekim drugim mestima, pa će zbog toga tražnja malina sa ovih prostora biti veća. 

Foto: Depositphotos/DesignPicsInc
  • 412
  • 111
  • 0

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović rekao je u Beogradu da očekuje da će cena maline možda čak i nadmašiti 150 dinara, jer je na svetskom tržištu nedostatak "roland" - prvoklasnih malina.

On je objasnio da je "roland" podbacio u Čileu i na nekim drugim mestima, pa će zbog toga tražnja malina sa ovih prostora biti veća, prenosi Dnevnik. 

"Očekujem da ova cena od 150 dinara može čak i da se nadmaši, ali hajde da vidimo pošto berba maline još nije krenula", rekao je Nedimović u izjavi posle potpisivanja sporazuma o izgradnji mreže automatske protivgradne zaštite u Republici Srpskoj. 

Malinari: Od cene zavisi da li će biti berbe

Otkupljivači ponudili 100 dinara po kilogramu 

Podsećamo otkupljivači su nedavno kako su preneli mediji ponudili cenu od 100 dinara po kilogramu. 

Pre samo dva meseca nije izgledalo da će biti problema, jer je na sastanku u Vladi, na kome su učestvovali i predstavnici malinara potvrđena proizvođačka cena malina od 139,3 dinara po kilogramu za ona područja u kojima je prinos nekih osam tona po hektaru, dok je cena malina za prinos od 10 do 12 tona po hektaru 110,9 dinara.

Na najavu cene od 100 dinara reagovao je i predsednik Asocijacije proizvođača malina i kupina Srbije Dobrivoje Radović rekavši da je takva cena neprihvatljiva.

Nedimović, je takođe ranije izjavio da potencijalna otkupna cena maline od 100 dinara za kilogram, ne bi bila realna u našim uslovima.  


Izvori

Dnevnik.rs


Tagovi

Cena maline Uzgoj maline Voćari Asocijacije proizvođača malina Branislav Nedimović


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U dvorištu Vinete Šinke, domaćice iz Knjaževca koja već par godina pravi najukusnije namaze i džemove od raznih vrsta voća, ali i cveća. Uskoro na Agroklub-u!