Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Stefan Arilje
  • 05.03.2019. 16:00

Projet atomizeri za kvalitetnu zaštitu u poljoprivredi

Bitnu ulogu u procesu zaštite voća imaju atomizeri koji se koriste u voćnjacima, vinogradima i ostalim poljoprivrednim površinama gde suzbijaju bolesti i štetočine i na taj način predstavljaju jedan od faktora uspešne proizvodnje.

Foto: Stefan d.o.o
  • 1.702
  • 91
  • 0

Tretiranje voća zahteva posebnu pažnju zato je veoma važna pravovremena i dobra zaštita. Bitnu ulogu u procesu zaštite imaju atomizeri koji se koriste u voćnjacima, vinogradima i ostalim poljoprivrednim površinama gde suzbijaju bolesti i štetočine i na taj način predstavljaju jedan od faktora uspešne proizvodnje.

New Control atomizeri za upotrebu u različitim uslovima

Atomizere New Control odlikuje specifičan, moderan dizajn kojim se omogućava korišćenje čistog vazduha za prskanje kao i kontrola vetra zatvaranjem plastičnih poklopaca i dizni. Ovakvim dizajnom omogućena je ravnomerna raspodela sredstva na list biljke bez bespotrebnog rasipanja. Dostupni su nošeni atomizeri od 200 do 1.000 litara i vučeni atomizeri od 600 do 3.000 litara.

Radovanović Višeslav iz Latvice kod Arilja koristi Projet New Control 440 u zasadima maline, šljive i jabuke i prenosi svoja iskustva: "Izutetno sam zadovoljan Projet atomizerom, a posebno njegovim ponašanjem u radu. Samim tim što je moguće usmeriti vetar i prilagoditi ga zasadu ostvarujem značajne uštede i daleko bolju primenu hemije na list u odnosu na prethodni klasičan atomizer."

Prikaz u radu između tradicionalnog i New control atomizera

Patentiran od strane BGROUP Spa "New control" je dizajniran i razvijen da najbolje zadovolji trenutne potrebe tržišta u oblasti zaštite životne sredine i zaštite operatera. Novi dizajn rezervoara sredstva za prskanje je u kompaktnim dimenzijama mašine. Posebna geometrija sklopa ventilatora New control i zatvaranje nezavisnih izlaza i dizni omogućava upotrebu u različitim uslovima (krošnje vinograda, šume, voćnjak, plantaže citrusa i maslina) i obezbeđivanje maksimalnih performansi kao što su:

  • zaštita životne sredine efikasnom distribucijom;
  • sprečavanje ulaska lišća i prašine koja šteti zasadima;
  • kontrola količine i brzine vetra putem nezavisnih otvora;
  • optimizovana distribucija vazduha potrošnju proizvoda smanjuje za 250/300 l/ha;
  • direktno usmerite protok vazduha, a time i sredstvo na biljku koju treba tretirati;
  • maksimalna pokrivenost, veća penetracija i savršena distribucija.

Milorad Cicmil iz Bačkog Dobrog Polja svoj zasad trešanja uspešno održava i štiti pomoću Projet New Control 1.000 atomizera. O radu sa njim kaže: "Na prvi pogled Projet atomizeri su me privukli kvalitetom izrade i dizajnom. Kvalitet primene hemije sam podigao na viši nivo a samim tim i kvalitet proizvoda."
 

New control prikaz u radu u odnosu na tradicionalne atomizere

Projet brend italijanskog proizvođača BGROUP SPA

Od 1990. godine Projet (prvo kao AGRITALIA) je uključen u proizvodnju poljoprivredne mehanizacijie, a posebno u mehanizaciju za zaštitu bilja i useva, kao što su prskalice i atomizeri dalje šireći svoj portfolio tarupima, hidrauličnim viljuškarima, rasipačima i drugom mehanizacijom tako da sada poseduje sveobuhvatan i tehnološki napredan prodajni program.

Svi proizvodni procesi se odvijaju u modernim fabrikama (43.000 m2 prostora, od čeka 20.000 m2 zatvorenog prostora) kroz inovativne i tehnološki napredne mašine kao što je mašina za rotaciono oblikovanje svih delova od polietilena, injekciona presa za proizvodnju svih plastičnih detalja, kao i jedinstveno trodimenzionalno savijanje koje omogućava proizvodnju robusne i efikasne šasije. Preko 80% svake Projet mašine je proizvedeno u samoj fabrici.

PROJET na tržištu Srbije predstavlja firma Stefan d.o.o iz Arilja. U prodajnom programu firme Stefan d.o.o, nalaze se Projet vučeni i nošeni atomizeri, visokog i niskog pritiska, sa modelima difuzora za sve vrste zasada.

U video prilogu pogledajte Projet mašinu u radu:


Foto prilog


Tagovi

Projet Stefan d.o.o Mehanizacija Atomizeri New control Prskalice Višeslav Radovanović Milorad Cicmil


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Na ovu egzotičnu biljku 🍍 sam naišla jednog jutra na putu do Limanske pijace. Nasmejana baka Slavica me je uverila da je moguće gajiti je u našim klimatskim uslovima. Dala mi je jedan važan savet: ''Zalivaj ga samo destilovanom vodom, vodo... Više [+]