Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Cena jagoda
  • 10.05.2023. 12:00

Stigle domaće jagode, koliko koštaju?

Kažu - nije ih lako odgajiti, proizvodnja je skupa, a jagode su osetljivo voće, pa je potrebno mnogo truda, rada i znanja da na tezge stignu u prvoj dekadi maja.

Foto: Julijana Kuzmić
  • 889
  • 129
  • 2

Da se vredan rad i uloženi trud uvek isplate najbolje pokazuje i primer porodice Borišić iz sela Trbušani kod Čačka. Nekoliko generacija se na imanju već godinama unazad bavi proizvodnjom jagoda, a upravo ova voćka donosi prvu zaradu u godini. Sa prvim danima berbe velike količine crvenih poldova stiže na rafove marketa i pijačne tezge, piše RINA.

"Jagode je prva para iz naših plastenika, što se tiče voća. Mi ih gajimo u plastenicima i važno nam je prvenstveno što smo zaštićeni od grada, zaštićeni od hemije, od truleži. Kada je i pitanju kvalitet, on je odličan, jagode su krupne i ukusne”, rekao je Zoran Borišić za ovu agenciju.

Prve domaće stigle su i na zrenjaninske pijace, prvi put ove godine izneli su ovo slatko voće povrtari i voćari iz Mužlje, piše zrenjaniski.

Kažu - nije ih lako odgajiti, proizvodnja je skupa, a jagode su osetljivo voće, pa je potrebno mnogo truda, rada i znanja da na tezge stignu u prvoj dekadi maja. Kilogram prvih domaćih tamo košta 400 dinara, kao i u Beogradu.

Dok prema izveštaju STIPS-a, u Leskovcu i Šapcu su 350 dinara, a u Novom Sadu od 450 do 500 dinara za kilogram na pojedinim pijacama.


Tagovi

Cena jagoda Uzgoj jagode Zoran Borišić Pijace STIPS


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li ste probali slatko od ljubičice? Znate li koliko je hiljada cvetova potrebno za jednu teglicu? Uskoro na Agroklub-u