Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Entrada JKD d.o.o.
  • 25.05.2016. 15:00

Voćarski traktor za naš džep

Labin progres je od početka 70-tih napravio 300.000 motokultivatora. Taj program je nastavljen a sada tržište osvajaju traktorima iz serije Tuber.

  • 22.662
  • 830
  • 0

Godinama su na našem tržištu poljopivrednicima nuđeni voćarsko-vinogradarski traktori dobrih karakteristika, ali i relativno skupi, uglavnom cenovno neprihvatljivi našim voćarima. Baš iz tog razloga je na minulom 83. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu veliko interesovanje vladalo za izloženi traktor "Tuber 50" koji je izložila Entrada JKD d.o.o.

Posebno zanimljiv vinogradarima i voćarima

Traktor Tuber 50 bez kabine
Traktor Tuber 50 bez kabine

Ovaj dvoosovinski kompaktni traktor s pogonom na sva četiri točka i hidrauličkim upravljačkim sistemom vrlo je mobilan višenamenski traktor. Uz kvalitetno obavljanje osnovnih radova u poljoprivrednoj proizvodnji kao što su oranje, freziranje, tanjiranje, setva i prihrana useva, traktor "Tuber 50" vrlo je pogodan za rad u voćarstvu i vinogradarstvu zbog njegovog malog međuosovinskog razmaka. Isporučuje se u dve verzije, bez kabine i s kabinom. Kabina traktora konstruisana je tako da vozaču omogućuje dobru vidljivost kroz staklene površine. Kao standardna oprema kabine isporučuje se sistem grejanja s ventilacijom kao i četiri radna svetla (dva prednja i dva zadnja).

Brojna priznanja dizajnerske struke za Tuber 50

Traktor "Tuber 50" homologovan je prema CE normama. Dostupan je s 4-cilindričnim dizel motorom s vodenim hlađenjem, snage 50 KS. Izuzetno je pouzdan u radu. Vrhunski dizajn traktora "Tuber 50" doneo mu je, zbog jedinstvenog spoja funkcionalnosti, ergonomije i estetike, brojna priznanja dizajnerske struke pa tako i osigurao tržišni uspeh.

Vodstvo entrade
Vođstvo Entrade

Direktor Entrade JKD u Novom Kneževcu Miodrag Čonić uz pobrojane karakteristike dodaje: "Pojavom Tuber traktora oni su postali atraktivni voćarima u Vojvodini kao i centralnoj Srbiji. Prodaja tih trakora u voćarskim reonima ide dobro. Taj traktor je od 40-50 KS ciljano je napravljen za mala gazdinstva. Ima pogon na sva 4 točka. Za motor Lombardini dajemo tri godine garancije sa pumpom hidraulike za volan i samu hidrauliku. Broj obrtaja priključnog vratila je od 540-1000. Kompaktan radijus okretanja je 2,80 metara sa 2+2 hidraulična izlaza. Prednja hidraulika je za utovarnu korpu, razgrtač, utovarne vile, za prednju rotokosu. Na njega možemo priključiti malčere, freze, atomizere, podrivače. Gledali smo da cenom budemo pristupačni malom poljoprivrednom proizvođaču. U zavisnosti da li ima ili nema kabinu njegova cena ide od 12-16.000 evra", kaže Čulić.

Odnos kompanija Entrada i Labin progres TPS

"Za potpunu informaciju treba objasniti odnos kompanija Entrada i Labin progres TPS", pojašnjava Tomica Črnac direktor preduzeća Labin progres TPS. "Labin progres TPS kao dugodišnji proizvođač poljoprivredne mehanizacije ima sedište i proizvodni pogon u Labinu, a drugi proizvodni pogon je u Novom Kneževcu. Kompanija Entrada je vlasnik Labin progres-a TPS od 2013. Bavi se distribucijom naših proizvoda u Hrvatskoj. Imaju i zastupništvo Lombardini motora za teritoriju cele bivše Jugoslavije. Od nedavno je otvorena kompanija Entrada JKD kao podružnica Entrade. Oni imaju fokus na obnovi distributivne mreže u Srbiji", kaže Črnac.

Dugogodišnja tradicija u proizvodnji mehanizacije

Josip Kontuš
Josip Kontuš

Labin progres je prisutan na tržištu Srbije od ranih 70-tih godina prošlog veka do danas. Vlasnik kompanije Entrada Josip Kontuš kaže da je to komparativna prednost koju treba iskoristiti.

Entrada JKD je osnovana 1992. Počeli smo sa programom lombardini motora za celu istočnu Evropu. Svim konstruktorima isporučujemo motore i konkretnu logistiku. Stvorili smo logistiku za Lamborgini i Labin progres u Hrvatskoj. Cilj je napraviti takav sistem u Srbiji. Tu vidimo veliki potencijal. Računamo da smo od sedamdesetih godina prodali 300.000 motokultivatora. Imamo široku proizvodnu paletu, od hobi programa, preko motokultivatora sa priključcima, zatim hobi i profesionalnih kosačica do traktora od 40 do 50 KS sa pripadajućom opremom. Tu su i prikolice od 2-4 tone nosivosti sa produženim stranicama. Treba pomenuti agregate od 2,4 kW pa do 12 kW, monofazne i trofazne sa lombardini motorom. Prodajemo i lombardini motore od 4,5 - 120 KS. Svi proizvodi imaju evropske sertifikate. Izvozimo u 24 zemlje Evrope pa i na druge kontinente. Gledamo da svake godine predstavimo neki novi priključak tako da intenzivno radimo na proširenju proizvodnog programa. Stanje na tržištu male poljoprivredne mehanizacije je uslovljeno ekonomskom krizom koja evo vlada nekoliko godina. Mehanizacija je stara i treba je zameniti i dobro je da se počelo sa povratom novca koje finansira država za kupovinu traktora, motokultivatora i druge opreme", kaže o tradiciji kompanije Entrade, Josip Kontuš.


Foto prilog


Tagovi

Entrada Labin Progres Miodrag Čonić Josip Kontuš Tomica Črnac Voćarski traktor Tuber 50 Agregati Profesionalne kosačice Prikolice


Autor

Đorđe Simović

Više [+]

Dugogodišnji agrarni novinar, objavljuje u štampanim i elektronskim medijima u zemlji i regionu. Nosilac više nagrada za agrarno novinarstvo. Moto: "Nemoj pa se ne boj."


Partner

ENTRADA JKD d.o.o.

Nemanjina 102, 23330 Novi Kneževac, Srbija
tel: +381 (0) 64 88 54 945, e-mail: miodrag.conic@entrada.hr web: http://entrada.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB