Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kevin Aboš
  • 27.01.2016. 18:00

Fotografija krompira vredna 115,3 miliona dinara

Ima se, može se! To bismo mogli reći za jednog bogatog poslovnog čoveka iz Evrope, koji je za fotografiju krompira dao 115,3 miliona dinara.

Foto: Štampana verzija prodate fotografije
  • 211
  • 21
  • 0

Potreba konzumiranja skrobnih ugljenih hidrata nakon nekoliko alkoholnih pića nije neobična, ali jedan bogati poslovni čovek nju je podigao na novi nivo, kupivši fotografiju krompira za 750.000 funti odnosno 115,3 miliona dinara, piše časopis Independent.

Reč je o fotografiji Kevina Aboša koja, kako kaže, prikazuje "organski proizveden irski krompir na crnoj podlozi". Ovaj fotograf poznat je po skupim portretima poslovnih ljudi iz Silicijumske doline i popularnih osoba poput Džonija Depa, Boba Geldofa i Stivena Spilberga. Fotografija krompira snimljena je 2010. godine, a čak je i sam fotograf priznao da će se dostignuta cena nekima učiniti "pomalo apsurdnom".

Nakon svake čaše vina krompir je izgledao sve lepši

Umetnik, koji živi i radi na relaciji Francuska-Irska, je izjavio, a preneo The Sunday Times, da je ovakvoj ceni kumovala čašica vina više. Naime, Aboš je nedavno u svom domu u Parizu večerao s jednim bogatim Evropljaninom, koji je nakon nekoliko popijenih čaša vina opazio fotografiju na zidu i rekao da mu se sviđa, dok je nakon još nekoliko čaša kvalitetne francuske kapljice kazao da bi zaista voleo da je ima. Cenu su, kako kaže umetnik, dogovorili dve nedelje kasnije.

Inače, početna cena Aboševih portreta navodno iznosi oko 200.000 funti.

Foto: Štampana verzija prodate fotografije


Povezana biljna vrsta

Krompir

Krompir

Sinonim: - | Engleski naziv: Potato | Latinski naziv: Solanum tuberosum L.

Krompir je višegodišnja zeljasta biljka. Potiče iz peruanskih Anda u kojima se uzgajao i pre 8 000 godina. U Evropu su ga doneli španski istraživači u 16. veku i poklonili papi... Više [+]

Tagovi

Krompir Fotografija Kevin Aboš Čaša vina


Autorka

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uverenja ne čine vas boljom osobom. Delovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bagrem rano procvetao