Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • HomeBiogas
  • 29.10.2018. 08:00

HomeBiogas 2.0 pretvara otpad od hrane u gas

HomeBiogas 2.0 uređaj pomaže ublažavanju klimatskih promena i smanjuje emisije ugljenika za šest tona godišnje! A osim toga, svaki reciklirani kilogram otpada stvori oko 200 litara biogasa, što je dovoljno za oko sat vremena kuvanja.

Foto: Youtube/screenshot
  • 457
  • 85
  • 0

Znate li da se samo u Srbiji godišnje baci gotovo 250.000 tona hrane, a jedna trećina dolazi iz domaćinstava? Svaki građanin, bez obzira na uzrast, godišnje baci 35 kilograma hrane vrednosti oko 20.000 dinara. Zbog iskorišćenja tog otpada i smanjenja klimatskih promena, osmišljen je HomeBiogas 2.0 - jednostavan uređaj koji koristi bakterije koje se prirodno pojavljuju, kako bi sav vaš otpad od hrane pretvorilo u čisti, obnovljivi gas i tečno đubrivo za baštu.

Korišćenje HomeBiogasa za godinu dana smanjuje emisiju ugljenika za šest tona! Sve što vam je potrebno stiže u maloj kutiji, a potrebno je samo sat vremena da biste ga sami instalirali i uređaj je spreman za korištenje! Iz kompanije HomeBiogas kažu da uređaj koristi preko 3.000 domaćinstava u 70 zemalja širom sveta.

Pogodan za sve vrste otpada od hrane

Zanima vas cena? Na njihovoj službenoj stranici, ovaj uređaj trenutno košta nešto više od 70.000 dinara.

U uređaj možete staviti oko šest litara otpada od hrane ili 36 litara životinjskog otpada. Unutra se mogu ubacivati sve vrste otpada - meso, mleko i mlečni proizvodi, riba, povrće, ulje itd. Uređaj je pogodan za područja sa prosečnim temperaturama od 20 °C, ali postoje i opcije za hladnija područja.

Prednosti HomeBiogasa 

Svaki reciklirani kilogram otpada stvori oko 200 litara biogasa, što je dovoljno za oko sat vremena kuvanja, a iz kompanije kažu da je ovaj plin sigurniji od korišćenja plina iz klasičnih boca.

Prednosti HomeBiogas 2.0 uređaja:

  • održivi način života;
  • ušteda za plin za kuvanje i đubrivo za baštu;
  • dobije se plina za oko tri sata kuvanja dnevno.

Kako izgleda HomeBiogas 2.0, pogledajte u video prilogu:


Tagovi

HomeBiogas 2.0 Plin Kućni otpad Hrana Klima Tečno šubrivo Emisija ugljenika


Autorka

Karolina Rastija

Više [+]

Karolina je magistrirala agroekonomiju, sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savete deli sa čitaocima Agrokluba!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Magnolija u Beogradu, na putu za pijacu Vidikovac 😃